Kormanci mole Aleksandra Vučića: „Spasite nas. Potopi nas Koja“!

Oko 50 hektara zemlje u ataru sela Korman na petnaestak kilometara u Kragujevcu odsečeno je zbog toga što je u lokalni potok koji se uliva u Lepenicu izbačena jalovina, svedoče ugroženi meštani.

-Nemamo pristup do njiva. Put je potopljen, a napravljeno je jezero gde negde ima i do dva metra dubine. Treba za neki dan da bacimo veštačko đubrivo. Imam deset hektara zemlje. To mi je sve poplavljeno zato što firma „Marko trans“ izručuje kopanu jalovinu. Zatvorio je sve odvode, kanale i put do njive je pod vodom- u očaju priča Milan Simić iz Kormana.

„Ne može nam niko ništa jači smo od Vučića“

On će zajedno sa komšijama uputiti pismo Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike i tražiti zaštitu i pomoć za oko 25 domaćinstava koja ne mogu do svojih njiva.

-Mi smo pošteni domaćini i izdržavamo se od zemlje svog znoja i rada. U Kragujevcu niko ne reaguje. Na desetine hektara je pod vodom. Zasejali smo pšenicu i kukuruz- kaže Simić koji nam je poslao fotografije potopljenog puta.

Inače, iza preduzeća „Marko trans“ stoji kontraverzni biznismen Goran Kojović- Koja, akter skandala kada su nedavno njegovi kamioni usnimljeni, dok izbacuju šut u reku Lepenicu.

Tada je reagovala i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i poručila da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih.

– Prošlo je vreme kada su ovakvi postupci bili tolerisani ili su prolazili nekažnjeno. Današnji primer bahatosti i neodgovornig odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje najstrožu kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku – istakla je Vujović.

Ipak ima zaštićenih: ministarka ekologije Irena Vujović

Policija u Kragujevcu privela tom prilikom Kojovića, koji je ironično rekao da nije izbaciovao šut u Lepenicu već ojačavao most. Zanimljivo je da je tada otkriven i malo poznat podatak da je upravo Kojoviću  povereno održavanje regionalnih vodotokova (!?) i da za te svrhe prihoduje ogroman novac na godišnjem nivou. Do sada nema informacija da je išta preduzeto povodom prethodnog incindenta, a kako kažu meštani povodom onemogućavanja da obrađuju svoje njive- nadležni u Kragujevcu oglušili su se o njihove apele, prijave i molbe.  Zato su i rešili da se obrate Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

 ucentar.rs 

foto galerija: Potopljeni put u selu Korman 

 
 

8 Comments

 1. Gavra
  02/02/2021 - 7:50 pm

  Koja je već odavno trebao da „poseti“ Okružni zatvor u Petrovcu. Za početak. Lik se bavi sumnjivim poslovima i već godinama se krije iza dinastije Nikolić. Posebno zadovoljstvo mu predstavlja maltretiranja zaposlenih u njegovoj firmi Marko Trans Cargo (firmu je otvorio na sina). Zbog njegovog nepoštenog i pokvareno odnosa prema poslovnim partnerima bije ga loš glas da je lik koga treba izbegavati u poslovnim odnosima. Sve u svemu radi se o teškom mufljuzu.

  Reply
 2. Miro
  02/02/2021 - 9:44 pm

  Konteoverzni biznismen Goran Kojovic Koja u prevodu lopuza koji uz pomoc gradske vlasti na drzavnim poslovima zgrce milione.Primer zgrada za maticne celije, odrzavanje korita lepenice i td

  Reply
 3. Milenko
  03/02/2021 - 7:26 am

  Koja je Tomin štićenik. Toma mu je nabacivao poslove plaćane iz državne kase, a on je za uzvrat finansirao fondaciju Dragice Nikolić i besplatno gradio crkvu u Bajčetini. Veze dinastije Nikolić i ovog podlog i pokvarenog lika su mutne i neraskidive. Možda bi tužilaštvo moglo da ih rasvetli i konačno pošalje ovog krimosa kokošara u apsanu gde mu je i mesto.

  Reply
 4. Zoran
  03/02/2021 - 11:22 am

  Hoće li policija i tužilaštvo konačno početi da rade svoj posao i ovog lika koji je sklon napastvovanju maloletnica, a sada vidimo i svesnom zagađivanju životne sredine i uništavanju tuđe imovine, privesti pravdi? Godinama on već radi šta hoće i kako hoće ne mareći za zakon i realizujući sumnjive poslovne aranžmane. Uživa od 2012 godine punu zaštitu Tomislava Nikolića i misli da je zbog toga nedodirljiv. Da li će konačno neko iz SNS objasniti Tomi da mu ovakvi likovi samo nanose štetu (i njemu i njegovoj porodici) i da treba da se distancira od njih?

  Reply
 5. Luka Laban
  03/02/2021 - 4:29 pm

  Kolicina nasute i deponovane zemlje u ataru sela Jovanovac je u potpunosti izmenila vodotokove. Posledica je desetak hektara poplavljenih parcela a gazda Koja se pravi blesav. Da li ce inspekcije utvrditi ko je odgovoran za ekolosku katastrofu koju izaziva ova kontroverzna licnost.

  Reply
 6. Petar
  03/02/2021 - 7:39 pm

  Dokle da taj slinavko pravi gluposti a sve.to.što ga štiti čovek koji takođe o trošku države uzima veliki novac. Kojovicu treba zabraniti rad.

  Reply
 7. NEŠA
  04/02/2021 - 7:07 am

  SVAKO GLEDA TUĐU KUĆU SVOJU NE GLEDA ČISTEĆI LEPENICU KOJU OODRŽAVA BAŠ FIRMA MARKO TRANS NALAZILI SMO GUME OD TRAKTORA KOLA MRTVE PRASIĆE POLOMLJENE GAJBE I JOŠ MNOGO TOGA PA SE PITAM KO JE TO BACIO U LEPENICU MOŽDA BAŠ VI ŠTO STE SNIMILI KAMION DA BI NAPALI KOJOVIĆ GORANA

  Reply
  • Kosta
   04/02/2021 - 9:35 am

   Pa druže ti i ta tvoja firma (stičem utisak da si zaposlen u Marko Trans Cargo) ste tu da čistite korito Lepenice. Za to uzimate lepe pare od države. Ali koliko mogu da zaključim tvoja firma direktno učestvuje i u zagađivanju vodotokova. Onaj snimak sve govori i ne zna čovek šta da misli o vama. Tačno je da su nam i građani prilično neodgovorni kada je zaštita životne sredine u pitanju, ali ste vi iz Kojine firme najmanje pozvani da o tome govorite.

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.