Kormanci mole Aleksandra Vučića: „Spasite nas. Potopi nas Koja“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Oko 50 hektara zemlje u ataru sela Korman na petnaestak kilometara u Kragujevcu odsečeno je zbog toga što je u lokalni potok koji se uliva u Lepenicu izbačena jalovina, svedoče ugroženi meštani.

-Nemamo pristup do njiva. Put je potopljen, a napravljeno je jezero gde negde ima i do dva metra dubine. Treba za neki dan da bacimo veštačko đubrivo. Imam deset hektara zemlje. To mi je sve poplavljeno zato što firma „Marko trans“ izručuje kopanu jalovinu. Zatvorio je sve odvode, kanale i put do njive je pod vodom- u očaju priča Milan Simić iz Kormana.

„Ne može nam niko ništa jači smo od Vučića“

On će zajedno sa komšijama uputiti pismo Aleksandru Vučiću, predsedniku Republike i tražiti zaštitu i pomoć za oko 25 domaćinstava koja ne mogu do svojih njiva.

-Mi smo pošteni domaćini i izdržavamo se od zemlje svog znoja i rada. U Kragujevcu niko ne reaguje. Na desetine hektara je pod vodom. Zasejali smo pšenicu i kukuruz- kaže Simić koji nam je poslao fotografije potopljenog puta.

Inače, iza preduzeća „Marko trans“ stoji kontraverzni biznismen Goran Kojović- Koja, akter skandala kada su nedavno njegovi kamioni usnimljeni, dok izbacuju šut u reku Lepenicu.

Tada je reagovala i ministarka za zaštitu životne sredine Irena Vujović i poručila da u ovakvim slučajevima nema povlašćenih, niti zaštićenih.

– Prošlo je vreme kada su ovakvi postupci bili tolerisani ili su prolazili nekažnjeno. Današnji primer bahatosti i neodgovornig odnosa prema životnoj sredini i našim rekama zaslužuje najstrožu kaznu, koja treba da posluži kao primer svima koji ubuduće pomisle da otpadni materijal odlože u reku – istakla je Vujović.

Ipak ima zaštićenih: ministarka ekologije Irena Vujović

Policija u Kragujevcu privela tom prilikom Kojovića, koji je ironično rekao da nije izbaciovao šut u Lepenicu već ojačavao most. Zanimljivo je da je tada otkriven i malo poznat podatak da je upravo Kojoviću  povereno održavanje regionalnih vodotokova (!?) i da za te svrhe prihoduje ogroman novac na godišnjem nivou. Do sada nema informacija da je išta preduzeto povodom prethodnog incindenta, a kako kažu meštani povodom onemogućavanja da obrađuju svoje njive- nadležni u Kragujevcu oglušili su se o njihove apele, prijave i molbe.  Zato su i rešili da se obrate Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

 

 ucentar.rs 

foto galerija: Potopljeni put u selu Korman 

 
 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar