Novo saopštenje iz Skupštine grada. Dašić poziva „sve uvređene da prijave“!

-Gradska uprava Kragujevac kao poslodavac neće tolerisati uznemiravanje, nasrtaj na čast i ugled, zastrašivanje, diskriminaciju ili bilo kakav drugi oblik ponašanja koje ima za cilj ili predstavlja povredu dostojanstva, ugleda, ličnog ili profesionalnog integriteta i koje izaziva strah ili stvara neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje i pogoršava uslove rada – kaže u saopštenju za javnost Sanja Tucaković članica Gradskog veća za lokalnu samoupravu.

Sanja Tucaković

-Međusobno poštovanje i održavanje profesionalne atmosfere u kojoj će zaposleni i funkcioneri iskazati svoj maksimum u radu, a građani svoje zadovoljstvo nakon kontakta sa službenicima i funkcionerima grada Kragujevca, jedan je od naših prioriteta. Svako odstupanje od očekivanih normi i profesionalnih standarda biće sankcionisano, bez obzira da li se radi o službeniku ili funkcioneru.

U cilju istinitog, blagovrmenog i potpunog informisanja, kažu u Skupštini grada Kragujevca „obaveštavamo javnost da su na adresu gradskog pravobranioca Branka Petronijevića juče podnete dve prijave zaposlenih, sa elementima krivičnog dela polnog uznemiravanja na radnom mestu, koje su prosleđene Osnovnom javnom tužilaštvu.“

-S obzirom na to da je reč o vrlo ozbiljnim optužbama, prijave se smatraju poverljim dokumentom zbog nepohodne detaljne i pravične provere. O ishodu postupka javnost će blagovremeno biti obaveštena- kaže se u saopštenju koje je potpisala Sanja Tucaković, gradski ministar za lokalnu samoupravu.

Dašić: „Pozivam sve uvređene da prijave“
Istovremeno, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić, poziva sve zaposlene koji su uvređeni neprikladnim ponašanjem na radnom mestu od strane drugih kolega ili nadređenih, izabranih ili postavljenih lica, da podnesu prijavu svom poslodavcu koja će biti procesuirana nadležnim organima. 

8 Comments

 1. Radovan
  02/02/2021 - 4:58 pm

  Kako te nije sramota Dasicu sve si znao jos pre nedelju dana… Cutao si kao … Sad apelujes da se jave… Bravo za portal Ucentar…. Najbolji ste u Srbiji

  Reply
 2. 02/02/2021 - 5:21 pm

  Bravo za portal, ovoga ima jos dosta u nasem gradu!

  Reply
 3. 02/02/2021 - 6:56 pm

  Ne verujem baš ništa.Ima i gorih.

  Reply
 4. Srdjan
  02/02/2021 - 7:37 pm

  Bravo za profesionalni pristup ? Ili navijacki ? Sta bi sa novinarskom etikom, da se nepristrasno sagledaju obe strane ? Ili vas to i ne interesuje. Bitno je da ste udarili krupne senzacionalisticke naslove, server pada od silnih posetilaca. Samo je to vazno. Koga briga i za te zene i njihove porodice, i tog coveka i njegovu porodicu. Ne razvlacite ih po etru, pustite institucije da rade svoj posao. Za to su placeni.

  Reply
 5. dra
  02/02/2021 - 7:48 pm

  Muškarci m oiraju da izumru…Nažaloast, medijska i svaka druga hajka.Naravno,svi koji su počinili nešto što se kosi sa moralnim principima,a miriše na seksulano uzmeniravanje, mora da bude kažnjen.Ali, pobogu ljudi, to odlučuje sid,a ne mediji.Pustimo pravosudne oergane da rade svoj posao.Puno poštovanje ženama…

  Reply
 6. 02/02/2021 - 9:13 pm

  Ne lupajte sa tim pustite organe da rade svoj posao, ili neka oni rade placeni su za to.
  Da nije medija poput ovog da ozbiljno uzdrma stvari i pozabavi se ovakvim stvarima nikad niko ne bi ni cuo da se ovako nesto desava.
  Bravo za portal

  Reply
 7. Ivan
  03/02/2021 - 8:50 am

  „Sve uvredjene i zbunjene“. Liči mi na Šojića. Nije ovo parodija Dašiću već tužna istina da imaš bliske saradnike problematičnog ponašanja i sklone raznoraznim kršenjima zakona kao što je npr. ovaj seksualni napasnik. Sklanjaj brzo ovog fantoma da tebe ne bi Vučić sklonio. Još jedna afera i možeš da pakuješ kofere. Dovoljno si pametan da to shvatiš.

  Reply
 8. MamaZmaj
  26/02/2021 - 12:12 pm

  Veliko hvala za UCentar sto nas informise da se zna sta se desava u Krg.
  Na primer:meni je problem jedan jako vazan „IZGUBLJEN PREDMET“ u Sudu!
  Pa me interesuje KOLIKO ima namerno izgubljenih predmeta u Krg.sudu?
  To je informacija od jabnog znacaja!
  Pozdrav!

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.