počelo je.. Prijava za odnošenje smeća u Topoli!

Na udaru: Dragan Jovanović

Došli smo do saznanja da je 23. februara 2017. godine Opština Topola zaključila Aneks ugovora sa ,,FCC EKO,, Beograd u kojem  Topola dozvoljava privatnom partneru da sav komunalni otpad prikupljen sa teritorije opštine Topola deponuje na nelegalnu gradsku deponiju u mestu Torove, kaže se u današnjem saopštenju opštinskih vlasti u varošici pod Oplencom.
Dalje se navodi da je „istovremeno opština Topola preuzela jobavezu da zbrine sav otpad bez nadoknade (besplatno) od strane privatnog partnera“.
-Na osnovu uvida u kompletnu dokumentaciju osnovano sumnjamo da je Opštini Topola pričinjena znatna materijalna šteta.
Pored toga ugroženo je zdravlje ljudi, kao i da zbog ovakvog nemara ugrožena je životna sredina i ekologija. U cilju utvrđivanja odgovornosti, preuzete su radnje kojim će se prikupiti neophodni materijalni dokazi i predati nadležnom tužilaštvu na dalje postupanje-kaže se u saopštenju.

Portal ucentar pre nekoliko dana je najavio da se u ovoj varošici sprovode istrage u nekoliko preduzeća, a između ostalih i da se proverava i ugovor za odnošenje smeća. U Topoli je na vlasti 16 godina na vlasti bio kao neprikosnoveni lider Dragan Jovanović iz Bolje Srbije, Posle lokalnih izbora prošle godine, vlast je preuzela koalicija SNS, GG „Novi ljudi za bolju Topolu“ i SPS.ucentar.rs

2 Comments

 1. milewap
  02/02/2021 - 10:33 pm

  Samo polako koje za sta kriv,neka odgovara.

  Reply
 2. Miki
  03/02/2021 - 11:09 am

  Da,samo polako ! Pravda je spora ,a u Srbiji nije ista za sve ! Bice da je vuk pojeo magarca !!
  Ako ima zakona, zar mora da se ceka 16 godina da bi se o necemu trebalo raspravljati ?!
  Sta je radilo (nije radilo) pravosudje svo to vreme ?! Suska se o bagerima na Koridoru,mutljavine oko Livnice,Skadru na Bojani na ulasku u Topolu itd. Ko dozivi narednih 20-ak godina mozda ce biti svedok pravde u ovoj kasabi …

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.