Meštani sela kod Kragujevca u pismu Aleksandru Vučiću apeluju da ih spase od lokalnog moćnika!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

„Obraćamo Vam se u ime 25 domaćinstva sela Korman pored Kragujevca, u nadi da će te nam svojim autoritetom pomoći da prevaziđemo nevolju koja nas je zadesila. Da spasimo svoju letinu u potopljenim nam njivama zahvaljujući bahatosti i neljudskosti lokalnog moćnika Gorana Kojovića- Koje“- kaže se na početku pisma Mesne zajednice Korman koje je upućeno Aleksandru Vučiću, predsedniku Srbije.

Meštani ovog sela pored Kragujevca navode „da je preduzeće „Marko trans“ nezakonito u okolne potoke i kanale izbacivalo jalovinu i zapušilo odvode tako da je potopljeno 50 hektara zemlje“.
ne mogu u svoje njive- potopljeni put u selu Korman kod Kragujevca

-Put se nalazi pod vodom gde je dubina i do dva metra. Ne možemo u svoje njive, da bacimo stajsko đubrivo iako je sezona, niti znamo u kakvom su stanju usevi u koje smo uložili poslednji dinar. Nadležni u Kragujevcu nemoćni su. Nema kome se nismo obraćali od gradonačelnika Nikole Dašića do inspekcija. Niko ništa ne preduzima- kaže se u pismu Vučiću.

Meštani Kormana kažu  „da o moći Kojovića govori i činjenica da je za samo mesec dana izazvao drugi ekološki incindent“.
Grad nemoćan protiv Kojovića?

-Zbog prethodnog je reagovala i Irena Vulović, ministarka za zaštitu životne sredine kada je njegovo preduzeće (preciznije njegovog sina u kome je on odgovorno lice) izbacilo otpad u Lepenicu. Objavljen je i video snimak tog ekološkog zločina. I opet nikome ništa. Još je Kojovićevom preduzeću poveren posao da održava vodotokove!- ističe se u pismu prvom čoveku države

Oni na kraju mole Vučića da im pomogne i poseti Korman da se sam uveri u razmere katastrofe.
-Mi smo skromni ljudi koji žive od zemlje- od svog znoja i muke. Dođite da se lično uverite šta se radi u srcu Srbije. I da nas spasite i nas i naše porodice od bahatosti lokalnog moćnika kome očigledno ni zakon, ni grad, ni nadležne inspekcije ne mogu ništa- kažu meštani iz Kormana kod Kragujevca.


ucentar.rs

Peticija..

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar