Dobrodošli u Kragujevac-jutros đubre na sve strane!

Vetar je jutros sa gradske deponije rasuo đubre na sve strane- i to na samom ulazu u Kragujevac.
Fotografije koje vidite nastale su kod nekadašnjeg Instituta za strna žita, a jeziv prizor vidi se i sa autoputa.
„Politika“ je nedavno objavila da iako je pre dve godine pronađeno „konačno rešenje” za gradsku deponiju, koja je već decenijama gorući problem Kragujevca, nadležni su promenili mišljenje- umesto u Vitlištu, udaljenom petnaestak kilometara, postrojenje za tretman otpada biće izgrađeno upravo na deponiji u Jovanovcu koja je izvorište jutrošnje potencijalne zaraze i nalazi se na svega četiri do pet kilometara od centra grada.

„stručnjak“ Vladimir Maksimović

Za izgradnju postrojenja za mehaničko-biološki tretman otpada treba obezbediti 40 miliona evra, pa će Kragujevac konkurisati za sredstva iz evropskih fondova.
Gradski ministar za komunalije Vladimir Maksimović rekao je „da je odluka, između ostalog, promenjena i zbog ekoloških razloga“.
“Deponija u Jovanovcu je bolje rešenje i zbog ekoloških razloga, budući da postrojenje za mehaničko-biološki tretman otpada neće zagađivati vazduh. Odluku smo promenili i na osnovu strategije naše države i direktiva Evropske unije u kojima stoji da je prioritet tretman a ne deponovanje otpada”, rekao je za Politiku Maksimović.

 
ucentar.rs foto: ucentar

foto galerija..

2 Comments

 1. Bojan
  08/02/2021 - 3:24 pm

  Ko hoće da se kladi da od tog ,,prioriteta“ u narednih 10 godina neće biti ništa? Znam, dug je period čekanja na opkladu, ali na 3 godine niko ne bi smeo da se kladi.

  Reply
 2. Zoran
  09/02/2021 - 7:53 am

  I nije udaljeno 4-5 km. već 2km od centra grada

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.