Korona odnela omiljene Kragujevčane!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Smrt advokata Ognjena Petrovića- Voskara (45)  nastavila crnu seriju odlaska omiljenih Kragujevčana, koji su preminuli od posledica korona virusa.

Tragedija za tragedijom otpočela je kada je umro poznati gitarista Mikica Zdravković

„Mirno spavaj druže dobri dečko naš…“

„Osnivač i basista pank benda „Čovek bez sluha“ Zdravković preminuo je 26. novembra prošle godine u 47. godini života posle višednevne borbe sa posledicama infekcije koronavirusom“,  napisano je na zvaničnoj stranici Arsenal festa.

Popularni kragujevački muzičar bio je jedan od inicijatora osnivača tog muzičkog festivala u Kragujevcu.

Basista bendova „Čovek bez sluha“’ i „Vesele osamdesete“, dugogodišnji zaposlenik Doma omladine Kragujevac Mikica Zdravković je kao malo ko na ovim prostorima svojim delovanjem oplemenio i zadužio muzičku scenu Srbije i regiona, navodi se u saopštenju.

„Zadužio nas je sve neizmerno i svojom ljudskošću, kvalitetom koji danas toliko nedostaje, a čije je Mikica Zdravković bio oličenje. Čovek dobre i velike duše, izuzetno blag i duhovit, strpljiv i spreman da pomogne, Mikica je uvek bio najbolji kad je bilo najteže. Jedan od najboljih. Prijatelj, drug, brat…“

Na svom oficijalnom profilu navijači „Radničkog“- „Crveni đavoli 1989“ postavili su transparent sa stihovima pesme grupe Čovek bez sluha u kojoj je Mikica svirao- „Mirno spavaj druže, dobri dečko naš“.

Odlazak „dobrog gradskog lika“- advokat Goran Ivanović 

Kragujevački advokat Goran Ivanović, preminuo je 11.decembra prošle godine u Kragujevcu usled posledica korona virusa.

U periodu od 2009. do 2011. godine, Goran Ivanović bio je predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Kragujevcu. U to vreme nalazio se i na mestu sekretara Skupštine grada Kragujevca. Ko kod mu se u tom periodu od građana obratio za pomoć- učinio bi sve što može bez obzira na tradicionalne političke podele u narodu. I kao advokat je pomagao sirotinji, zastupao ih besplatno. U samom gradu bio je priznat kao stručnjak, dobar drug- jednostavno čaršijski rečeno „dobar gradski lik“.

Legendarni doktor Bora Evtov- čovek koji je voleo ljude!

Čuveni kragujevački pulmolog dr Bora Evtov (64) preminuo je 14. decembra prošle godine nakon borbe sa opakim kororna virusom.

Doktor Evtov je među prvima učestovao u natčovečanskoj borbi lekara u Kragujevcu protiv opakog virusa, ali je i sam postao žrtva. Inače, reč je o jednom od najomiljenijih doktora, koji je bio posvećen pacijentu i poslu. Narod ga je prosto rečeno -obožavao, zbog njegove neposrednosti, tople reči, saveta.. Znao je dr Bora i da pozove pacijente kod kuće i pita ih kako su, da li uzimaju terapiju, da ih podrži. Voleo je ljude, svoje sugrađane…

Nedavno je dr Nikola Rosić iz Kragujevca pokrenuo inicijativu da se dr Evtovu posthumno dodeli Đurđevdanska nagrada.

„Verujem i da će se sa mnom složiti mnogo kolega, da među nama kolegama iz KC Kragujevac nagradu posthumno zaslužuje dr Bora Evtov, lekar specijalista Klinike za pulmologiju, koji je boreći se za živote naših sugrađana, izgubio svoj, jer je požrtvovanost za druge bila njegov način rada, a nikada ga nije napuštala dobra volja za pacijente, mlade kolege koje je neumorno učio tom teškom pozivu lekara, koji od onoga koji ga odabere traži žrtve, a najveću je platio naš „Mika“ doktor Bora Evtov. Mislim da je laureat doktora Bore Evtova apsolutno zaslužen i godinama rada opravdan!“- kaže u svojoj inicijativi dr Nikola Rosić.

Smrt Ognjena Voskara juče u crno zavila grad

Vest da je od posledica korona virusa preminuo advokat Ognjen Petrović – VOSKAR (45) u crno je zavila Kragujevac. Omiljeni sugrađanin i čovek koji je u svom kratkom životu ušao u legendu Čaršije. 

-U noći između subote i nedelje napustio nas je Ognjen Petrović Voskar, veliki čovek, prijatelj, advokat… Bio je omiljen u društvu, neizmerno je poštovao prijatelje, neretko pružao pomoć i onda kada od njega nije tražena. Voleo je život, ljude, pesmu, druženje. Bio je predan svom poslu i važio je za profesionalca izuzetne posvećenosti. Ogi je bio najveći boem među advokatima i najveći advokat među boemima- bila je vest koja je potresla čitav grad.

Rođen je u Kragujevcu 1976. godine u  uglednoj gradskoj porodici. Majka je profesor engleskog, pokojni otac Toma, po kome su poneli nadimak bio je takođe legenda kragujevačke advokature, kao i njegov stariji brat Aleksandar koji je nastavio porodičnu tradiciju. Srednji brat Nenad poznat je doktor. Ognjen je završio Ekonomsku školu u Kragujevcu, pravni smer, da bi potom završio i Pravni fakultet.

Iza sebe je ostavio dvoje maloletne dece.

Na društvenim mrežama Kragujevčani ne mogu da sakriju tugu i nevericu.

-Leti sa anđelima dobri moj!

-Veliki gubitak za grad. Otišao je dobar čovek i dobar drug.

-Strašno. Posle Gorana Ivanovića sad i Ognjen. Gubitak za grad. Dva odlična advokata i iznad svega dva dobra čoveka. Mnogo me je pogodila ova vest. Mlad čovek.

– Poslednji pozdrav od sudije Zamfe, neka ti je laka zemlja, moj dobri pripravniče iz starih vremena. 

Samo su neki od komentara naših sugrađana na vest o smrti Ognjena Petrovića, čija je sahrana danas na Paliluskom groblju u Kragujevcu…

Od korone preminuo još jedan poznati advokat

Advokat Dragoljub Joksimović iz Kragujevca preminuo je u 69-oj godini. Joksimović je preminuo od posledica korona virusa. Bio je član Advokatske komore Kragujevca.ucenar.rs

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar