skandalozno: Advokat Krlović osuđen za pranje Šarićevih para, a prijavljen kod supruga predsednice Ustavnog suda!

Kako je saopštio Viši sud u Beogradu advokat Andrija Krlović, osuđen je prvostepeno na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci zbog pranja novca. Krlović je prijavljen je na adresi Zvonka Markovića, predsednika Advokatske komore Kragujevca i supruga predsednice Ustavnog suda Srbije Snežane Marković. Pre ove funkcije Snežana Marković je bila zamenik Republičkog tužioca

 

foto: Imenik Advokatske komore Srbije danas devetog februara 2021 adresa advokata Krlovića

Kako stoji na „imeniku advokata“ -Advokatske komore Sbije, Krlovićeva kancelarija nalazi se u ulici Marka Kraljevića. Upravo je to i adresa advokata Zvonka Markovića.

Krloviću je, kako navode mediji prilikom izracenje presude na koju ima pravo žalbe- u kaznu uračunato vreme provedeno“.

Viši sud dodaje da mu se oduzima imovina pribavljena izvršenjem krivičnog dela, i to konkretno, stan br. 1, na prvom spratu stambene zgrade u ul. Prote Mateje br. 66, u Beogradu.

Obavezan je da nadoknadi troškove krivičnog postupka, kao i da na ime paušala plati sudu iznos od 50.000,oo dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

„Protiv ove presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu“, dodaje sud.

Tmurni oblaci iznad kragujevačkog Suda

Veće je odluku donelo jednoglasno, a kako se navodi u obrazloženju, Krlović je u periodu od 2008. do 2009. godine „prao“ Šarićev prljav novac tako što ga je investirao u kupovinu i zakup nekretnina i zemljišta, zatim u kupovinu preduzeća, ali i poljoprivrednih kultura i đubriva, kao i premeštanjem novca na različite račune bankarskim transakcijama, prikrivajući tako pravo poreklo novca, a sve to po nalogu Darka Šarića.

Krlović nije prisustvovao izricanju presude.

Tokom višegodišnjeg postupka Krlović negirao je izvršenje krivičnog dela.

foto: Imenik Advokatske komore Srbije danas devetog februara 2021- adresa Zvonka Markovića

Krloviću se prvo sudilo zajedno sa Šarićem i ostatkom njegove kriminalne grupe, ali je odlukom suda predmet razdvojen u julu prošle godine. Šariću i ostalima je 31. jula izrečena osuđujuća presuda, dok je Krloviću suđenje u međuvremenu nastavljeno.

Šarić je prvostepenom presudom iz jula prošle godine osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora godina, jer su njegovi saradnici „oprali” više od 20 miliona evra, za koji se veruje da su stečeni krijumčarenjem kokaina.

Njegovi saradnici osuđeni su na kazne od dve do sedam godina zatvora, jedna optužena je oslobođena od optužbi, dok je protiv dvojice optužba odbijena.

U drugom postupku Šarić je zbog krijumčarenja kokaina prošle jeseni pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, pošto je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu u tom slučaju.ucentar.rs foto: printskrin/ilustracija

7 Comments

 1. distanca
  09/02/2021 - 10:58 am

  Zvonko Marković, zvani Bizon, je pretio novinaru(nije bitno ime) da će ga proterati iz Kragujevca u vrema kada je bio deo ekipe Veroljuba Stevanovića koja je došla na vlasr u Kragujevcu 1996. godine. Tu pretnju je ničim izazvan izrekao u hodniku Suda u prisusrtvu velikog broja gradjana.

  Reply
 2. Maja
  09/02/2021 - 4:13 pm

  Zena predsednik Ustavnog suda, on advokat, cerka notar, zet izvrsitelj. Ovo moze samo u Srbiji…

  Reply
  • Bogovici
   22/03/2021 - 8:13 pm

   Ima i goreg u Srbiji. Narod je pod neprekidnim terorom vlasti.
   Svakog dana nam ispituju granicu strpljenja.

   Reply
 3. Bafalo
  09/02/2021 - 9:22 pm

  Posle afere indeks, sad i ovo.. svaka čast predsedniku komore

  Reply
  • Анонимни
   09/02/2021 - 11:33 pm

   Ne krste se oni nikada!

   Reply
  • marikoli
   10/02/2021 - 2:05 am

   Na čelu Advokatske komore Kragujevca je već nekoliko godina-PENZIONER. Jer, Zvonko Marković poznatiji po nadimku Bizon, već više godina je u penziji. Međutim, poslušna, i zašto ne reći izmanipulisana većina, izaabrala ga je, kao penzinera, za predsednika Advokatske komore, i to u trećem mandatu. U AK Kragujevca ima skoro 200 advokata, ali to je mirno stado, pobune se samo kada ih država dirne u visinu poreza. Dotle, aminuju da na čelu Komore sedi čovek koji je optužen u aferi Indeks, koji je poznat po bespravnoj gradwi u centru Kragujevca, na čijoj se adresi prijavquje ključni čovek za pranje Šarićevih para (adv.Andrija Krlović). Takođe, niko se ne seća da je posle petooktobarskog puča, Bizon fizički napao, u prosorijama suda, tadašnjeg v. d. predsednika Popovića…

   Reply
 4. oxigen
  11/02/2021 - 10:31 pm

  Tomo Zorić podneo ostavku na mesto sekretara Državnog veća tužilaca
  Tomo Zorić podneo je ostavku na mesto sekretara Državnog veća tužilaca, prenosi RTS. Kako navode, Zorić je RTS-u rekao da je ostavka moralni čin.

  0Piše: Danas Online/RTS11. februara 2021. 20.39 Izmenjeno: 21.57
  Istinomer
  Tomo Zorić podneo ostavku na mesto sekretara Državnog veća tužilaca 1
  Foto: FoNet/Zoran Mrđa
  „Nevinost sam dokazao pred institucijama sistema i dokazao nevinost time što sam prošao poligraf i svu dokumentaciju dostavio SBPOK-u“, rekao je Zorić.

  „Postupio sam kao savestan čovek koji je zaštitio porodicu i sebe“, rekao je Zorić.

  Zorić se, prilikom policijske akcije u Pančevu, našao u društvu jednog od privedenih zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe Veljka Belivuka.

  Podsetimo, Zorić je pre dva dana izjavio da je tokom saslušanja policiji dostavio sve ugovore koje je sačinio sa Milošem Đukanovićem, koji je uhapšen dok je s njim sedeo u restoranu, a kome, kako Zorić tvrdi, izdaje stan.

  ДА ЛИ ЋЕ ОСТАВКУ ПОДНЕТИ И СНЕЖАНА МАРКОВИЋ и ЗВОНКО МАРКОВИЋ код којих је била канцеларија адвоката Андрије Крловића, Шарићевог човека за прање пара.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.