skandalozno: Advokat Krlović osuđen za pranje Šarićevih para, a prijavljen kod supruga predsednice Ustavnog suda!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kako je saopštio Viši sud u Beogradu advokat Andrija Krlović, osuđen je prvostepeno na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine i šest meseci zbog pranja novca. Krlović je prijavljen je na adresi Zvonka Markovića, predsednika Advokatske komore Kragujevca i supruga predsednice Ustavnog suda Srbije Snežane Marković. Pre ove funkcije Snežana Marković je bila zamenik Republičkog tužioca

 

foto: Imenik Advokatske komore Srbije danas devetog februara 2021 adresa advokata Krlovića

Kako stoji na „imeniku advokata“ -Advokatske komore Sbije, Krlovićeva kancelarija nalazi se u ulici Marka Kraljevića. Upravo je to i adresa advokata Zvonka Markovića.

Krloviću je, kako navode mediji prilikom izracenje presude na koju ima pravo žalbe- u kaznu uračunato vreme provedeno“.

Viši sud dodaje da mu se oduzima imovina pribavljena izvršenjem krivičnog dela, i to konkretno, stan br. 1, na prvom spratu stambene zgrade u ul. Prote Mateje br. 66, u Beogradu.

Obavezan je da nadoknadi troškove krivičnog postupka, kao i da na ime paušala plati sudu iznos od 50.000,oo dinara, u roku od 15 dana od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom prinudnog izvršenja.

„Protiv ove presude stranke u krivičnom postupku mogu izjaviti žalbu Apelacionom sudu u Beogradu“, dodaje sud.

Tmurni oblaci iznad kragujevačkog Suda

Veće je odluku donelo jednoglasno, a kako se navodi u obrazloženju, Krlović je u periodu od 2008. do 2009. godine „prao“ Šarićev prljav novac tako što ga je investirao u kupovinu i zakup nekretnina i zemljišta, zatim u kupovinu preduzeća, ali i poljoprivrednih kultura i đubriva, kao i premeštanjem novca na različite račune bankarskim transakcijama, prikrivajući tako pravo poreklo novca, a sve to po nalogu Darka Šarića.

Krlović nije prisustvovao izricanju presude.

Tokom višegodišnjeg postupka Krlović negirao je izvršenje krivičnog dela.

foto: Imenik Advokatske komore Srbije danas devetog februara 2021- adresa Zvonka Markovića

Krloviću se prvo sudilo zajedno sa Šarićem i ostatkom njegove kriminalne grupe, ali je odlukom suda predmet razdvojen u julu prošle godine. Šariću i ostalima je 31. jula izrečena osuđujuća presuda, dok je Krloviću suđenje u međuvremenu nastavljeno.

Šarić je prvostepenom presudom iz jula prošle godine osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora godina, jer su njegovi saradnici „oprali” više od 20 miliona evra, za koji se veruje da su stečeni krijumčarenjem kokaina.

Njegovi saradnici osuđeni su na kazne od dve do sedam godina zatvora, jedna optužena je oslobođena od optužbi, dok je protiv dvojice optužba odbijena.

U drugom postupku Šarić je zbog krijumčarenja kokaina prošle jeseni pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, pošto je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu u tom slučaju.ucentar.rs foto: printskrin/ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar