svaka čast: veliki uspeh studenata FILUM-a iz Kragujevca!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na ovogodišnjem, jubilarnom, XX Bijenalu studentske grafike Srbije, pregledana su 143 rada koja je poslalo više od 90 studenata, tačnije 92-oje visokoškolaca. Učestvovali su studenti osnovnih, master i doktorskih studija sa šest državnih akademija. Od šest ravnopravnih nagrada koje žiri dodeljuje, studenti Odseka za primenjenu i likovnu umetnost Filološko-umetničkog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu osvojili- su tri nagrade!

Ravnopravne nagrade osvojili su studenti Ivana Milosavljević (Grafika knjige, III godina), Nikola Milošević (Grafika knjige, III godina) i Dunja Stanojević (Likovne umetnosti, III godina).

Osim ravnopravnih nagrada, žiri dodeljuje i četiri pohvale, od kojih su st/udenti FILUM-a osvojili dve. Pohvale su osvojile studentkinje Teodora Micić (Likovne umetnosti, III godina) i Ivana Janković (Likovne umetnosti, master).

Dom kulture Studentski grad još od 1981. godine priređuje bijenalnu manifestaciju studentske grafike, a ove godine zbog epidemiološke situacije odloženo je otvaranje izložbe XX Bijenala studentske grafike Srbije, koje je planirano za 12. decembar 2020. godine. Uz poštovanje epidemioloških mera izložba je otvorena u subotu, 6. februara 2021. godine.

Osnovna ideja ove manifestacije je da se prezentuju dela budućih akademskih umetnika, kao i karakteristični rukopisi likovnih škola.

Pripremila: Snežana Milisavljević/Turistička organizacija Kragujevcaucentar.rs foto: TO Kragujevac/fb

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar