Ovi sve upropastiše za kratko vreme- demontiraju ponovo Tržnicu u Kragujevcu!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Naši izvori tvrde da rekonstruisana pijaca ima tek 300 tezgi što je premalo za grad Kragujevac. Problem sa montažom novog krova. Zavera ćutanja kod novih gradskih vlasti

-Spisku diletantizama gradske vlasti odnedavno se dodaje i, sada već kontroverzna, rekonstrukcija gradske pijace. Radovi na izgradnji novog, pokrivenog dela pijace u centru grada moraće da se obustave, a deo ili čak cela čelična konstrukcija biće- demontirana!

Ovo za naš portal tvrde dobroobavešteni izvori koji su želeli da ostanu anonimni.

Oni navode da prema ranijem rasporedu na ovom prostoru bilo je postavljeno oko 500 tezgi, a taj broj nije zadovoljavao potrebe- ni kupaca ni prodavaca. Novim projektom koji od samog početka beleži skandale, kapacitet za smeštaj pijačnih tezgi smanjen je gotovo za polovinu tako da će na pomenutom prostoru biti postavljeno između 250 i najviše 300 tezgi.

„Mnogo nas koji godinama radimo u nekadašnjoj JKP „Gradske tržnice“ po prirodi stvari poznajemo život pijace do najsitnijih detalja. Ovde se radi o čistom diletantizmu i apsolutnom zanemarivanju potreba i kupaca i prodavaca. Ne zna se da li će veći problem biti licitacija za zakup tezgi ili gužve koje neće moći da se izbegnu“, kaže naš izvor. On dodaje i da se u krugovima rukovodilaca pijace priča i o problemu montaže krova na postojeću konstrukciju, jer ona navodno ne pasuje. Čitava stvar opasana je velom tajne jer se u Gradskoj upravi boje da bi ovaj skandal mogao da bude prelivna kap u čaši skandala.

-Poznato je da Beograd drži pod lupom kragujevački odbor SNS i da gradonačelnik Nikola Dašić beleži najniži rejting od kada je seo u fotelju svog kuma Radomira Nikolića.

stručnjak: Vladimir Maskimović, gradski ministar za komunalnu delatnost

-Da li u panici od moguće reakcije  čak i samog predsednika republike i SNS Aleksandra Vučića ili zbog prikrivanja dodatnih troškova koji neminovno slede, a koji će kod Krgujevčana biti dočekani na nož, tek zavera ćutanja je postala vid radne obaveze. O svemu govorimo šapatom a usmena naredba da se o svemu ćuti prenosi se od usta do usta uz dodatnu pretnju otkazima ili spuštanjem na niže radno mesto-tvde našu izvori.

Naš drugi sagovornik koji takođe zahteva anonimnost tvrdi da gradonačelnik Nikola Dašić možda i nema potpune informacije.

„Svi sve kriju, podeljeni smo u klanove i praktično niko nikome ne veruje. Da Dašić ovo zna, siguran sam da bi reagovao“, uveren je član SNS zaposlen u JKP Šumadija pre nešto više od godinu i po dana.

„Kad građani Kragujevca shvate da se ponovo demontira ono što je već postavljeno, a inače se kasni sa radovima, biće problema za Dašića i SNS“, siguran je jedan od naših izvora.

„Čuvaj mi Maksu i evo ti završi Tržnicu“..

Radovi na rekonstrukciji pijace planirani su u vrednosti od 2,5 miliona evra obezbeđenih iz kredita. Koliko će eventualno rušenje izgrađene konstrukcije dodatno koštati nije poznato. Ako se u obzir uzme skandal oko urušavanja dela zgrade pod zaštitom države i njenog dovođenja u prvobitno stanje troškovi će, neminovno skočiti mimo svih planiranih okvira.

Podsećanja radi projekat rekonstrukcije gradske pijace započeo je prethodni gradonačelnik Radomir Nikolić. Da li je svom kumu i nasledniku Nikoli Dašiću ostavio vruć krompir pokazaće- naredni dani!

 

Nema odgovora od direktora Tržnice..

Na pitanja ucentar nije odgovorio Nebojša Vidović. Ove šta smo pitali direktora „Tržnica“ u Kragujevcu…

„Poštovani, molim Vas da za potrebe portala Ucentar.rs odgovorite na sledeća pitanja:
1. Da li je tačna informacija da će konstrukcija na gradskoj pijaci morati da bude delimično ili u celosti demontirana zbog tehničkih grešaka nastalih tokom rekonstrukcije?
2. Da li je tačno da je kapacitet umanjen za skoro 50% u odnosu na raniji tako da će biti značajno manje pijačnih tezgi?
3. Da li će i koliko biti uvećani troškovi rekonstrukcije ako se potvrde informacije naših izvora?
S poštovanjem
Ucentar.rs“ucentar.rs

video: urušavanje zida na zgradi „Gradskih tržnica“ iz 1929.godine…

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar