Genije! gradski ministar za sport u Kragujevcu- „izguglao“ Predraga Danilovića!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Prilikom nedavne posete Predraga Danilovića, predsednika Košarkaškog saveza Srbije dogodio se „težak blam“ predstavnika gradske vlasti.

Naime, Predrag Stevović, novopostavljeni gradski ministar za sport, kaže urbana legenda- rekao je legendi srpske košarke „dobro si ti igrao izguglao sam“!

„Dobar si ti.. video sam kad sam guglao“

Danilović i prisutni gradonačelnik Nikola Dašić i Zlatko Bolić, generalni sekretar KSS našli su se u nezgodnoj situaciji.

-Ipak je Danilović prešao preko toga samo sa osmehom- kaže nam naš izvor.

„Kragujevac je uvek bio košarkaški grad. Zbog situacije sa korona virusom nije dozvoljeno prisustvo publike, inače sam siguran da bi hale bile pune kada igraju kragujevački klubovi, naročito sada kada je Košarkaški klub Radnički ponovo u Prvoj KLS ligi. Siguran sam da je to zasluga svih ljudi u gradu koji pružaju podršku“,- izjavio je tom prilikom Danilović.

Gde li ih samo nalaze… Predrag Stevović

Inače, reč je o jednom od najtrofejnijih srpskih košarkaša koji je igrao i u NBA. Do ovog slučaja teško je bilo poverovati da  ima Srbina, a kamoli gradskog ministra za sport- koji nije čuo za njegovo zakucavanje preko jednog od najboljih evropskih centara svih vremena Arvidisa Sabonisa. To se dogodilo u finalu košarkaškog prvenstva Evrope u Atini 1995. godine. U neverovatnoj utakmici između Jugoslavije i Litvanije, bilo je mnogo detalja za pamćenje i prepričavanje, ali ipak u moru fenomenalnih poteza izdvaja se pomenuto zakucavanje Predraga “Saše” Danilovića. U prvom poluvremenu pri rezultatu 39:36 za “Plave”, Danilović je dobio loptu od Saše Obradovića i onda u trenutku za nezaborav posle prodora snažno zakucao preko 221 centimetara visokog Sabonisa.
Plavi su do kraja dobili finalni meč sa 96:90, koji je pored briljantnog “Saše” Đorđevića koji je postigao 41 poen (9/11 za 3 poena), obeležio ovim fenomenalnim zakucavanjem u Kragujevcu „izguglani“ Danilović.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar