cirkus: Mahali ključevima na otvaranju vrtića, spiskali milion evra, a kuhinja nema ČESMU!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić predao juče ključeve direktorki Predškolske ustanove „Nada Naumović“ Milki Simić, čime je ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji obdaništa „Bambi“ u Kragujevcu, objavljeno je na zvaničom portalu Skupštine grada Kragujevca. Ujedno Dašić je predao i kuhiju u kojoj nema- česme za vodu!

milion evra za rekonstrukciju vrića…

-Rekonstrukcija vrtića „Bambi“ jedna je od najlepših investicija u našem gradu, jer je reč o prostoru uređenom za naše najmlađe- prenosi se izjava gradonačelnika Dašića. On je istakao  „da su veoma zadovoljni što je pored rekonstrukcije samog objekta vrtića Bambi, po Hasap standardu preuređena kuhinja u kojoj se pripremaju obroci za oko 1800 kragujevačkih mališana, ugrađen protivpožarni alarm i postavljeno sve što je potrebno kako bi naša deca bila zaštićena i bezbedna tokom boravka u vrtiću“.

Grad je u rekonstrukciju objekta uložio 81 milion dinara, a Ministarstvo privrede 39 miliona, dok je u obnavljanje kuhinje Ministarstvo zaduženo za demografsky i populacionu politiku posebno investiralo 13 miliona, a grad Kragujevac nešto više od dva miliona dinara.

radovi kasnili 2,5 godine..

„Kao odgovorna gradska vlast i uprava, mi ćemo, kazao je gradonačelnik Dašić, težiti ka tome da pomažemo, razvijamo i osposobljavamo i sva druga obdaništa u gradu i povećavamo kapacitete kako bi svako kragujevačko dete moglo svoj najslađi period da proživi i provede na jedan pristojan i savremen način dostojan vremena u kome živimo“.

Dašićeva „spejs šatl kuhinja“ bez česme..

-Rekonstrukcija objekta je podrazumevala tri celine, zgradu administracije, vrtić „Bambi“ i centralnu kuhinju Predškolske ustanove „Nada Naumović“, ističe se na gradskom i naglašava „da je rekonstrukcijom kuhinje osbosobljen je ranije neiskorišćen podrumski deo, tako da su dobijene nove kuhinjske celine koje će sa savremenom opremom i aparatima omogućiti daleko efikasniju organizaciju rada i sam rad kuhinjskog osoblja, kazala je Milka Simić, direktorka PU „Nada Naumović“ i najavila da će „po završetku probnog perioda i obuke osoblja, kuhinja će početi da radi u prvoj nedelji marta, kada će za devet obdaništa PU „Nada Naumović“ biti vraćen stari režim ishrane“.

„Vidi šta imam…“

U samom vrtiću „Bambi“ zamenjena je stolarija, rekonstruisani podovi i plafoni, toaleti, elektromreža, postavljeni protivpožarni alarmi, centralizovana klima i interfon. Ustanova je obezbedila nešto novog nameštaja koristeći ovu priliku za postepeno prilagođavanje, ne samo vaspitnih soba, već celokupnog prostora za nove osnove programa i „Godine uzleta“ koje će, kako je navaljeno, u skladu sa Zakonom primenjivati od 1. septembra.

 

A ČESMA!?

Još niko ne odgovara zašto u novoj kuhinji odakle će se hraniti 1 800 kragujevačkih mališana nema česme, iako je na otvaranju u više navrata istaknuto da su radovi na rekonstrukciji vrtića „Bambi“- završeni!? Milka Simić, direktorka ove ustanove nije odgovorila na pitanja našeg portala. U kuhinju je uloženo preko 15 miliona dinaraucentar.rs foto: ucentar/ SGK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar