cirkus: Mahali ključevima na otvaranju vrtića, spiskali milion evra, a kuhinja nema ČESMU!

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić predao juče ključeve direktorki Predškolske ustanove „Nada Naumović“ Milki Simić, čime je ozvaničen završetak radova na rekonstrukciji obdaništa „Bambi“ u Kragujevcu, objavljeno je na zvaničom portalu Skupštine grada Kragujevca. Ujedno Dašić je predao i kuhiju u kojoj nema- česme za vodu!

milion evra za rekonstrukciju vrića…

-Rekonstrukcija vrtića „Bambi“ jedna je od najlepših investicija u našem gradu, jer je reč o prostoru uređenom za naše najmlađe- prenosi se izjava gradonačelnika Dašića. On je istakao  „da su veoma zadovoljni što je pored rekonstrukcije samog objekta vrtića Bambi, po Hasap standardu preuređena kuhinja u kojoj se pripremaju obroci za oko 1800 kragujevačkih mališana, ugrađen protivpožarni alarm i postavljeno sve što je potrebno kako bi naša deca bila zaštićena i bezbedna tokom boravka u vrtiću“.

Grad je u rekonstrukciju objekta uložio 81 milion dinara, a Ministarstvo privrede 39 miliona, dok je u obnavljanje kuhinje Ministarstvo zaduženo za demografsky i populacionu politiku posebno investiralo 13 miliona, a grad Kragujevac nešto više od dva miliona dinara.

radovi kasnili 2,5 godine..

„Kao odgovorna gradska vlast i uprava, mi ćemo, kazao je gradonačelnik Dašić, težiti ka tome da pomažemo, razvijamo i osposobljavamo i sva druga obdaništa u gradu i povećavamo kapacitete kako bi svako kragujevačko dete moglo svoj najslađi period da proživi i provede na jedan pristojan i savremen način dostojan vremena u kome živimo“.

Dašićeva „spejs šatl kuhinja“ bez česme..

-Rekonstrukcija objekta je podrazumevala tri celine, zgradu administracije, vrtić „Bambi“ i centralnu kuhinju Predškolske ustanove „Nada Naumović“, ističe se na gradskom i naglašava „da je rekonstrukcijom kuhinje osbosobljen je ranije neiskorišćen podrumski deo, tako da su dobijene nove kuhinjske celine koje će sa savremenom opremom i aparatima omogućiti daleko efikasniju organizaciju rada i sam rad kuhinjskog osoblja, kazala je Milka Simić, direktorka PU „Nada Naumović“ i najavila da će „po završetku probnog perioda i obuke osoblja, kuhinja će početi da radi u prvoj nedelji marta, kada će za devet obdaništa PU „Nada Naumović“ biti vraćen stari režim ishrane“.

„Vidi šta imam…“

U samom vrtiću „Bambi“ zamenjena je stolarija, rekonstruisani podovi i plafoni, toaleti, elektromreža, postavljeni protivpožarni alarmi, centralizovana klima i interfon. Ustanova je obezbedila nešto novog nameštaja koristeći ovu priliku za postepeno prilagođavanje, ne samo vaspitnih soba, već celokupnog prostora za nove osnove programa i „Godine uzleta“ koje će, kako je navaljeno, u skladu sa Zakonom primenjivati od 1. septembra.

 

A ČESMA!?

Još niko ne odgovara zašto u novoj kuhinji odakle će se hraniti 1 800 kragujevačkih mališana nema česme, iako je na otvaranju u više navrata istaknuto da su radovi na rekonstrukciji vrtića „Bambi“- završeni!? Milka Simić, direktorka ove ustanove nije odgovorila na pitanja našeg portala. U kuhinju je uloženo preko 15 miliona dinaraucentar.rs foto: ucentar/ SGK

1 Comment

  1. 13/02/2021 - 10:04 am

    Treba da raspisu tender za slavinu!!!!!!…..

    Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.