Sve o poslovima i mogućem motivu ubistva Nikole Zečevića u Kragujevcu!? Droga, zelenašenje, oružje..

Policijska istraga u rasvetljavanju sinoćnjeg ubistva Nikole Zečevića-Zeke (38) u Kragujevcu ide u nekoliko pravaca i fokusirana je na njegove poslove sa druge strane zakona. I sam direktor Vladimir Rebić rekao je „da se radi o čoveku koji je bio povezan sa trgovinom narkoticima“.

Pucnjave i robija

foto sa mesta ranjavanja Dušana M 2009

U policiji Zečević je imao podebeo dosije. Pre 12 godina sa tri metaka izrešetao je Dušana M, suvlasnika poznate menjačnice u centralnom gradu Šumadije. Ranjeni momak se nekoliko godina oporavljao i još vuče posledice ranjavanja i bori se da ne ostane invalid. Povod za pucnjavu bila je svađa oko devojke ispred popularnog kafića „Sinema“. Zečević je sa tri metka posle tuče pogodio Dušana u ulici Svetozara Markovića.

Nekoliko godina kasnije pominjan je kao akter obračuna i pucnjave u popularnom restoranu „Palisad“. Tada su se dve ekipe u gradu sukobile oko „preuzimanja“ pomenutog ugostiteljskog objekta u Šumaricama. Ranjen je 25-godišnji Nebojša M iz Kragujevca, a tragalo se za osumnjičenim Markom B.

Posle ovog incindenta Zečević je odležao višegodišnju robiju u požarevačkom zatvoru „Zabela“.

Nekretnine, droga, zelenašenje, oužje…

foto na FB profilu pokojnog Zečevića

Po izlasku sa robije počeo je da se bavi izgradnjom i trgovinom nekretnina. Međutim, policija je imala operativne podatke da se bavi zelenašenjem i trgovinom narkotika. U njegovom stanu kod jednog mladića pronađeno je i oružje za koje je policija sumnjala da je trebalo da se upotrebi za likvidaciju u Kragujevcu.

Otvorio je u centru grada hotel „Vila Jelena“.

Zanimljivo je da Zečević nije pripadao ni jednoj kriminalnoj grupi. Kako se da priča u svetu podzemlja sarađivao je sa kriminalcima iz Novog Pazara, Aranđelovca i Beograda. U kragujevačkom podzemlju priča se da je imao razmirica i sa ekipom iz Francuske oko neraščišćenih poslova u trgovini drogom. Navodno je Zečević imao i problema sa ekipom iz Beograda- jer je ostao dužan u trgovini narkoticima, a odbijao je da plati dug.

Sve ove činjenice uzimaju se u obzir prilikom policijske istrage.

Iza sebe ostavio dvoje dece..

Mediji su objavili da se u poslednje vreme Zečević intezivno družio sa pripadnikom jedinice JSO koga zovu Čiko. Njegov otac bio je radnik MUP-a Srbije, načelnik Odeljenja za opšte poslove.

Pokojni Zečević iz dva braka iza sebe je ostavio dvoje dece.

Istraga je u toku.ucentar.rs foto: printskrin

video: snimak ubsitva Nikole Zeke Zečevića u Kragujevcu

  

2 Comments

 1. maxa
  14/02/2021 - 5:38 pm

  Otac mu nikada nije bio načelnik ni jednog odeljenja, ni blizu toga. Radio je na poslovima izdavanja dozvola za oružje.

  Reply
 2. Sumadinac
  14/02/2021 - 5:53 pm

  Taj „čiko“ vam je ista priča, sve otimači, hohstapleri i siledzije. Ali policika i sud su korumpirani jer su tamo njihovi ljudi i sve vam dzaba. Debelo resetovanje je potrebno, i zestoka revolucija sa lustracijom.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.