Kragujevac i Srbiju je potreslo njegovo ubistvo! Smrt Radoša Joksimovića i dalje izaziva kontraverze

Poznati MMA borac Radoš Joksimović (29) ubijen je 18. septembra 2019. godine u kragujevačkom restoranu „Neptun“. Ubistvo je potreslo Kragujevac i Srbiju. Jedinac i vanserijski sportski talenat- otišao je prerano…

Ubica Aleksa Miloradović u to vreme 21-godišnji mladić iz Kragujevca osuđen je na 16 godina zatvora. Od tada- pa sve do nedavnog atentata na Nikolu Zečevića- Zeku (38) nije bilo ubistava na ulici u centralnom gradu Šumadije.

Samo ubistvo i priznanje ubice

Aleksa Miloradović

Miloradović je te večeri oko 20 sati došao skuterom. Ušao je u baštu restorana sa kacigom na glavi i prišao stolu, za kojim se nalazio Radoš u društvu poznatog advokata i jednog muzičara. Primetio je da se napadač približava, skočio i zgrabio pepepljaru kada je odjeknuo pucanj. Radoš je pao na pod. Metak u grudi je bio koban.

Odmah su mu pritrčali konobari, iz usta mu je tekla krv, svedočili su očevici… Hitna pomoć ga je u teškom stanju prevezla u bolnicu. Ubrzo je preminuo. Ispred Kliničkog centra u Kragujevcu okupilo se nekoliko desetina njegovih prijatelja.  Oni su došli u nadi da će mladić preživeti, a kada se pročulo ko ga je ubio, glasno su pominjali osvetu. Oko Kliničkog centra su bile i jake policijske snage.

Napadač je posle pucnjave pobegao. Kragujevac je bio blokiran do jutarnjih sati. Uhapšen je tokom noći…

Motiv i dalje nejasan…

Ubijeni Radoš Joksimović

Iako je Miloradović priznao ubistvo i policiji predao pištolj kojim ga je počinio, i dalje se sumnja u motiv i ono još uvek izaziva sukobe. Ni izjava „da nije hteo da ubije Joksimovića, već da ga zaplaši“, nije otklonila sumnju Radoševih prijatelja  da je likvidacija naručena. Razloga za to ima mnogo, ali ključna je činjenica da su u Joksimovićevom telefonu posle ubistva pronađene poruke u kojima mu jedan od njegovih prijatelja savetuje „da se pripazi i da ima informacije da mu određene kriminalne grupe spremaju likvidaciju tako što će angažovati nekog od narkomanskih zavisnika koji su pod njihovom kontrolom“. Pokojni Radoš mu je odgovorio „Kad bi se tako ubijalo…“

za dlaku izbegao smrt.. Božidar Božović
Andrija Jevremović

Njegovi prijatelji i danas smatraju da je ubistvo inspirisano od jedne kriminalne grupe u naselju Aerodrom, na čije pripadnike je pucano u dva navrata- od ubistva do danas. Zbog pucnjave je uhapšen i jedan od najboljih prijatelja Joksimovića- Andrija Jevremović, poznat pod nadimkom Mali Kića. On je osumnjičen da je u aprilu prošle godine u naselju Aerodrom pokušao da ubije Nikolu Prokića, jednog od vođa ovdašnje kriminalne grupe „Volpeovci“. Na Prokića je pucano pištoljem iz automobila BMW. Lakše je ranjen. Kića je negirao da je pucao i rekao „da nema veze sa ovim događajem“.

Prethodno je meta napada  bio i drugi vođa „volpovaca“ Božidar Božović (33) na raskrsnici kod “Elektrošumadije”.  Na njega je pucano iz džipa dok se nalazio u automobilu “smart”. Pukom srećom prošao je bez ogrebotine.

Otuda dobri poznavaoci prilika na kragujevačkom asfaltu kažu da nije stavljena tačka na dalje sukobe…

ucentar.rs foto: ucentar/ fb/ printskrin

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/Policija čuvala kuću 

bacanje bombe na kuću L.M u Kragujevcu

U noći kada je ubijen Radoš Joksimović dve patrole interventne jedinice MUP Srbije obezbeđivale su kuću L. M. (32), sina pokojnog vlasnika nekoliko pumpi i nekretnina u naselju Pivara. Joksimović je ranjen iz pištolja 2018. godine, kada ga je upucao J. M. (22). Prijatelji Radoša sumnjali su da je L. M. naručio i platio ranjavanje jer ga je Joksimović pretukao u jednom restoranu. Uskoro je i na njegovu kuću bačena bomba, a L. M. osuđen je zbog trgovine narkoticima. Posle ranjavanja Joksimović je napustio MMA sport, u kome je imao perspektivnu budućnost.Tajna natpisa na Sudu

Policija sumnja i da je skandalozni natpis na zgradi kragujevačkog Osnovnog suda, čiji je predsednik Zoran Ilić, napisan upravo od strane Radoševih prijatelja. Natpis “DOO Sud Kragujevac supružnici Vilotijević sponzori Boža i Proka” ekspresno je prekrečen.

„Džaba ste krečili“

Ovdašnji advokat Dušan Vilotijević, čija je žena sudija u Višem sudu i bivši kolega predsednika

Zoran Ilić

Osnovnog suda Zorana Ilića zastupa veliki broj pripadnika kriminalnih grupa. U Kragujevcu se godinama govori o ekspresnom napuštanju sudnica kriminalaca koji su sumnjičeni za iznude, prebijanja, trgovinu drogom i druga krivična dela, a kako saznajemo nezvanično branio je i “volpeovce” upravo Božidara Božovića- Božu i Nikolu Prokića- Proku nedavno na sudu u Aranđelovcu kada su bili osumnjičeni za iznudu. Inače, natpis je ekspresno izbrisan a višemesečno istraživanje UCENTAR nije dalo ofovor na pitanje- KO JE NARUČIO NJEGOVO KREČENJE!? Stručnjaci kažu da je „zgrada se nalazi pod zaštitom države, tako da je apsurdno da je kreči ko i kako hoće kao da mu je dedovina, pored jasne zakonske procedure koju treba da kontroliše Zavod za zaštitu spomenika kulture“. Direktor ove ustanove jednostavno nije odgovorio na naša pitanja. Ovih dana kod svih nadležnih institucija i Zorana Pašalića, zaštitnika građana a po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja tražićemo odgovor na pitanje- ko je prekrečio natpis na zgradi Suda u Kragujevcu! 

video: Mali Kića i tetovaža..

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.