U svetlosti i u senci!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Od inkluzivne fotoradionice do izložbe – „U svetlosti i u senci“, naziv je projekta koji treću godinu zaredom organizuje Forum mladih sa invaliditetom Kragujevac a u cilju afirmacije, edukacije i ravnopravne participacije osoba sa invaliditetom životu svoje zajednice.

Organizovanjem četvoromesečnih radionica, koje su vodili priznati i više puta nagrađivani kragujevački fotografi Ivan Stojanović i Aleksandar Buđevac, osobe sa invaliiditetom su bile u mogućnosti da steknu napredna teoretska znanja i da usavrše postojeće veštine. Posle radionica predavači su selektovali najuspelije fotoradove polaznika i pripremili ih za izlaganje, čime je ispunjen jedan od najvažnijih ciljeva projekta, a to je osnaživanje osoba sa invaliditetom da samostalno – javno izlažu svoje radove. Tako su na tri atraktivne lokacije u gradu, ispred Prve kragujevačke gimnazije, u Velikom parku i pešačkoj zoni u centru grada postavljeni fotopanoi sa 48 radova polaznika.

Tokom trogodišnjih radionica i izložbi koje finansijski podržava grad Kragujevac, fotopanoi su postali jedinstveno mesto za promociju stečenih veština osoba sa invaliditetom i upoznavanje šire javnosti sa njihovim kreativnim, estetskim i umetničkim potencijalima.ucentar.rs izvor i foto:: SGK

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar