Vasiljević za RTK: „Epidemiološka situacija u Šumadiji je- nestabilna!“.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U Kragujevcu se dnevno, u proseku, registruje oko 70 novozaraženih, a ta cifra bi u naredne dve nedelje mogla da bude nešto veća, s obzirom na to da su tokom prethodnog produženog vikenda mnogi sugrađani boravili na Kopaoniku, Zlatobiru i drugim planinama, koje su ugostile ogroman broj turista, izjavio je Dragan Vasiljević, direktor Institua za javno zdravlje „Kragujevac“ za RTK.

Korona virus je i dalje među nama, a imajući u vidu brzinu kojom se prenosi, epidemiološka situacija na nacionalnom, ali i na lokalnom nivou, može da se promeni svakog trenutka. Trenutna je, kažu nadležni, nestabilna.

Prema podacima ovdašnjeg Instituta za javno zdravlje, u Kragujevcu je od početka epidemije Kovida 19, registrovano oko 18.000 zaraženih, odnosno deset odsto od ukupnog broja stanovnika.

Na osnovu toga, proračun direktora Instituta dr Dragana Vasiljevića pokazuje da je na korona virus mesečno bilo pozitivno 1.500 Kragujevčana, odnosno 50 na dnevnom nivou, što se uklapa u sadašnju statistiku.

Vasiljević smatra da bi, ukoliko se vakcinacija nastavi ovom dinamikom, stanovnici Kragujevca kolektivni imunitet mogli da steknu do kraja maja.


ucetar.rs/rtk

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar