Gradonačelnik Kragujevca obišao kompaniju „NIKOM“

Seriju poseta privrednicima gradonačelnik Nikola Dašić nastavio je obilaskom kompanije Nikom doo, kako bi se detaljno upoznao sa preduzećem koje uspešno posluje na teritoriji grada Kragujevca već 30 godina. Preduzeće Nikom doo osnovano je 1991. godine kao spoljno trgovinska firma koja u okviru svog poslovanja ima 137 različitih programa i preko 27 000 pozicija. Trenutno broji više od 130 zaposlenih

Prilikom razgovora sa predstavnicima ove kragujevačke kompanije gradonačelnik Dašić je istakao da lokalna samouprava grada Kragujevca želi da unapredi odnos sa privrednicima te čini sve što može da pojednostavi procedure sa kojima se susreću prilikom poslovanja.

Kompanije kao što je Nikom, izvorna kragujevačka firma, znatno utiču na privrednu sliku Grada. Jako je bitno za nas da imamo što više razvijenih kompanija koje će zapošljavati Kragujevčane i na taj način puniti budžet grada Kragujevca, kako bi grad mogao da pruža bolje servise svojim građanima. Nama su privrednici najbitniji i na Gradu je da bude taj koji će, ne samo pomoći već i inicirati dalji razvoj i biti podrška i oslonac kragujevačkoj privredi – istakao je Nikola Dašić, gradonačelnik Kragujevca.

Zahvaljujući širokom asortimanu proizvoda, preduzeće Nikom uspostavilo je dobru saradnju sa poslovnim partnerima iz zemlje i iz inostranstva. Formirane su i dve ćerke firme, koje su, kako je rekao direktor Nikola Nikolić, nasledile respektabilan imidž koji Nikom uspešno neguje sve ove godine.

Kompanija Nikom postoji već 30 godina, a osnivanjem dve ćerke firme 2012. i 2019. godine ukupno zapošljava oko 130 ljudi i bazira svoj dalji razvoj u Kragujevcu i Šumadiji. Plan je da nastavimo sa zapošljavanjem i radimo još efikasnije. Drago nam je da je gradonačelnik došao u posetu kako bi se upoznao sa funkcionisanjem naše firme. Plan je da se zajedno sa gradom razvijamo dalje i postanemo bolji, veći i snažniji – rekao je Nikola Nikolić, direktor kompanije Nikom i dodao da osnivanje privrednog saveta na nivou grada ukazuje da će saradnja biti ojačana.

Centar od preko 4 500 kvadrata!

Nikom Auto doo salon je na dobrom strateškom položaju na ulazu u Kragujevac, u blizini auto-puta. Prodajni i servisni centar nalazi se na više od 4.500 m2 i poseduje opremljenu radionicu, kompletnu elektronsku dijagnostiku, alate, lager rezervnih delova i obučeno osoblje.

 ucentar.rs tekst i foto: is SGK

5 Comments

 1. Kaldrmaš
  20/02/2021 - 12:51 pm

  A i dobra Vam reklama…Centar od preko 4 500 kvadrata!
  To ste onako, nisu vam platili, čisto radi reda…
  Sram da vas bude!!! A kao pljujete po vlasti…

  Reply
  • Kaldrmaš
   20/02/2021 - 2:30 pm

   Baš lepo… Velika firma koja se bavi isključivo trgovinom i naravno servisiranjem automobila (uz ekstremnu podršku države). Proizvodnje nigde. Čovek obilazi svoje dobavljače, da im da do znanja da kombinacija i dalje važi… Čudo nije obišao Viva Copany – Ford, čovek isto pravio firmu od nule, a Forda nigde nema u javnim preduzećima. Mogao je da svrati pored, i u Autokuću Tasić – VW, Jagodinac, kupio plac i uložio 2 mil EUR u najsavremeniji objekat u Srbiji. Za divno čudo ni VW nije zastupljen u javnim preduzećima… Tu nema kombinacije, a ni očigledno ni vremena za posetu…

   Reply
 2. 20/02/2021 - 3:06 pm

  Obidji malo po gradu da vidis nasta lice ulice ,prodji ispod nadvoznjaka ka bresnici da vidis kakav zoloski vrt imamo ,aligatori,pacovi ,misevi djubre na sve strane pijacu ste nam otvorili pored kuca sram vas bilo .

  Reply
 3. Poplavljeni
  21/02/2021 - 10:01 am

  Taj isti nikom zatrpao pružni propust i kanal pa se grad i svi čude otkud poplave u Ilićevu !?!
  Gradonačelniče spasite nas muka više!!!

  Reply
 4. Boban
  21/02/2021 - 12:14 pm

  A istom tom NIKOM-u grad naplatio 25 miliona dinara porez i to pazi GREŠKOM!!!! hahahha vrv će sada posle ove posete i to da im se oprosti. Dasicu spasi nas i sebe bede i pokupi sa sobom razne Ace Milosevice, Ere, Zeke, pukovnike, petrasinovice, makse. Samo da vas više ne gledamo a Petrovac se gradi!

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.