„Ples boginje mafije“ Dijane Hrkalović u Kliničkom centru „Kragujevac“..

 

Od 24. februara UCENTAR objavljuje serijal „KO vlada u Kragujevcu- ŠEST MESECI POSLE“- u kome ćemo kroz istraživačke tekstove analizirati i podsetiti na sve afere, skandale i kriminal u centralnom gradu Šumadije. Pred Vama je premijerno tekst iz serijala koji je već izazvao tektonske potrese-samom svojom najavom

Hapšenje dr Gorana Azanjca (55), poznatog plastičnog hirurga i medicinske sestre (43)- jedina je akcija u Kragujevcu koju je lično nadgledala Dijana Hrkalović, u vreme dok je bila jedan od najmoćnijih kadrova u Ministarstvu unutrašnjih poslova

U istoj akciji uhapšeno je još 11 osoba osumnjičenih da su primili i davali mito, od kojih su većina predstavnici farmaceutskih kuća, a samo četvoro iz KC „Kragujevac“. Međutim, kako saznajemo iz izvora Višeg suda u Kraljevu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije- slučaj protiv dr Azanjca „stoji dosta tanko“.

Filmski izvedena akcija i ekipa iz Požarevca

Ipak u 08. avgusta 2019.godine u „Klinički centar Kragujevac“ u filmskoj akciji „upalo“ je dvadesetak pripadnika MUP-a. Ispred je pod rotacijom stajalo nekoliko marica i automobila. Došla su čak četiri tima Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije iz Kragujevca, Jagodina a posebno je interesantno  da je došla i ekipa iz Požarevca, najtvrđeg uporišta pomenute Dijane Hrkalović.

Medijski „topli zec“ 

Beograd je na osnovu dostavljenih informacija očekivao hapšenje velikog broja lekara i zaposlenih u KCK. Ispostavilo se da će kasnije biti uhapšeno njih četvoro ali je iz službe Dijane Hrkalović dato pompezno saopštenje koje su listom na svojim naslovnim stranama preneli mediji pod kontrolom režima.

Zanimljivo je da niko od dopisnika u Kragujevcu nije dobio isto saopštenje već je sve završeno- figurativno rečeno, u krugu dvojke.

Naravno, hapšenje plastičnog hirurga izbačeno je u prvi plan, a od svega je napravljena mala tabloidna sapunica.

Istina je tamo negde..

Međutim, dosta toga je prećutano u ovoj aferi. Inspektori MUP pokazali su, ispostaviće se prilikom istrage u novije vreme neviđenu verbalnu brutalnost, a iskazi saslušavanih u koje je UCENTAR imao uvid obiluju ucenama, pritiscima, inkriminacijom uhapšenih i davanja instrukcija kako da se i za šta optuže.

Suvišno je reći da je efekat postignut. Usput dr Azanjac je ispao iz igre da bude novi direktor KCK, jer se pominjalio da sadašnji direktor Predrag Sazdanović ide u Beograd na višu funkciju.

„Ugradio starleti silikone o trošku države, a sada je otkriveno šta je radio medicinskim sestrama“- naslov je u dnevnom listu Alo.

BURA U KRAGUJEVCU: Plastični hirurg uhapšen pošto je starleti o državnom trošku ugradio silikone, dobio nagradu- piše Kurir. Dakle, osuđeni i pre suđenja!

Baš u to vreme govori se i o rekonstrukciji Urgentnog centra Kliničkog centra „Kragujevac“ vrednoj preko 34 miliona evra koja bi sredstvima Vlade Srbije trebalo da otpočne ove godine.

Za kragujevačke prilike to je ogroman posao i mnogi su stali u red da se pozicioniraju pred budući tender.

Da li je to jedan od motiva skandalizovanja aktuelnog rukovodstva KCK u ovoj akciji – ili se radi o borbi protiv korupcije ostaje da se vidi.

„Kredibilan svedok“ o kome se ćuti..

Upada u oči i činjenica da je ključni svedok u hapšenju i procesuiranju dr Azanjca bila izvesna T.S iz Kragujevca.

„Doktor Goran Azanjac (55), jedan od najpoznatijih plastičnih hirurga u Srbiji i rukovodilac odeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Kliničkom centru u Kragujevcu, uhapšen je zbog silikona koje je ugradio izvesnoj T. S., starleti iz tog grada! Kako Kurir saznaje, prijava protiv doktora podneta je anonimno, ali je policija tokom provere dokumentacije utvrdila da se radi o poznatoj Kragujevčanki, čije je nove grudi doktor naplatio od nje lično, ali i od Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO).

crno na belo: ključni dokaz da su pare uplaćene u KC „Kragujevac“.

– Devojka kojoj je dr Azanjac uvećao grudi novac za intervenciju dala je medicinskoj sestri na ruke. Međutim, u dokumenta je upisana netačna dijagnoza i time je omogućeno da operaciju T. S. bolnica naplati i od RFZO. Tako je, kako se sumnja, doktor sebi pribavio korist od 128.000 dinara i 1.700 evra. Tokom provere dokumentacije i prikupljanja dokaza došlo se i do imena devojke – otkrio je izvor Kurira iz istrage.

Naravno isti iznos za koji postoje potvrde da su uplaćene na račun Kliničkog centra Kragujevac biće i predmet dalje optužnice zbog koga je u policiji čitava akcija dobila podrugljiv naziv „Afera jedna sisa“!..Ekskluzivno: u sledećim nastavcima Ko je T.S. „starleta“ koja je ključni svedok policije i zašto je tužiteljka Jasmina Lazović u Kraljevu podnela ostavku.. !!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

 

 

 

6 Comments

 1. Idi begaj
  20/02/2021 - 5:31 pm

  Ma kako da ne!

  Reply
 2. Dejan
  20/02/2021 - 6:43 pm

  Dace bog da i ona i njen sef budu zajedno u zatvoru

  Reply
 3. Stil
  20/02/2021 - 9:16 pm

  Sto niste bili tako „hrabri“ pa ovo napisali kad je Dijana bila moćna, kad već sve znate. Tipično za jeftine novinare, silje onu stvar tek kad vide da neće imati štetnih posledica. Voleo bih da se Dijana „po vampiri“ na pet minuta, pa da vidimo kako se tresete od straha kao misevi u kotarici.

  Reply
  • Tankosic
   21/02/2021 - 9:22 pm

   Istina apsolutno,ali toliko nemas stila jado da je to neeverovatno…jer si ti druga strana istog pacovluka

   Reply
 4. Србија
  20/02/2021 - 10:49 pm

  Да ли је могуће да још увек нисте објавили нешто о ономе због цела Србија вечерас гута кнедле и брише сузе.
  Не смете? Због финансијера својих?

  Reply
 5. Old man
  20/02/2021 - 11:32 pm

  U vezi ovoga je osudjen i jedan visoki funkcioner koalicionog partnera DVERI u Kragujevcu.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.