čitaoci javljaju: BRUKA! Ovo je ulica koja spaja Muzej i Botaničku baštu u Kragujevcu

-Redovno Vas pratim i vidim da u svim delovima grada imamo slične probleme. Šaljem Vam slike od pre par dana. Bili smo deo ulice Kragujevackog oktobra, a sada je to ulica Milovana Pavlovica. U ulici koja vodi od Muzeja 21.oktobar do Botaničke bašte nema kanalizacije, uličnog osvetljenja (u većem delu) kao ni asfalta- napisala je čitateljka našeg portala koja je i poslala ove fotografije.

Spomen-muzej „21. oktobar“ Kragujevac, inače-  podignut je 1976. godine kao sastavni deo Spomen-parka „Kragujevački oktobar“. Zgrada muzeja kao najmarkatnija građevina na prostoru Spomen parka, podignuta je po projektu arhitekata Ivana Antića i Ivanke Raspopović u periodu od 1971. do 1976. godine. SImbol je grada Kragujevca.

Sa druge strane Botanička bašta prostire se na oko 18 i po hektara u okviru kompleksa Spomen parka „Kragujevački oktobar“. Bašta je svečano otvorena 1997. godine u okviru Instituta za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu i važan je segment turstičke ponude grada.

Baštenska biblioteka pruža mogućnost da izaberete literaturu na licu mesta i uživate čitajući okruženi zelenilom. Šetajući, možete da upoznate florne zone Azije, Evrope i Balkana, da vidite Pančićevu omoriku, kamenjara sa čuvarkućama (alpinetum), ili dendrarijum sa klekama. Posebno interesantan je Lavirint u kojem se nalaze relikti i endemične vrste.ucentar.rs !!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

7 Comments

 1. 22/02/2021 - 6:20 am

  Glasali ste za SNS ,eto vam ga sad to je katastrofa sve su pokrali nista nisu uradili za grad .Sramota živa

  Reply
  • Mirko
   22/02/2021 - 7:56 am

   Ne glasam za SNS ali konstatcija da nisu baš ništa uradili za grad nije tačna. Nešto je urađeno finansiranjem iz republičkog budžeta a nešto iz budžeta grada. Ako ćemo pošteno onda treba reći da je dosta ulica asfaltirano, izgrađena je javna garaža, obnovljena kompletna oprema (specijalna vozila i građevinska mehanizacija) u JKP Šumadija, počelo se sa rekonstrukcijom Gradske pijace (jeste da se to sada radi nakaradno ali će se to vremenom ispraviti i popraviti), sređen je zatvoreni parking u centru… Iz republičkog bužeta je finansiran i izgrađen Data centar, izgradnja zgrade Palate pravde je praktično završena, a u fazi završetka je i izgradnja za Kragujevac veoma važanog magistralnog puta Kragujevac-Batočina. I prethodna lokalna vlast u Kragujevcu, na čelu sa Verkom, je dosta uradila za grad i na tome Kragujevčani treba da joj budu zahvalni. Dugačak je spisak velikih i važnih projekata koji su realizovani u periodu 2004-2014 godina. Naprednjačka vlast je na dobrom putu da to dostigne u narednom periodu (ako je u međuvremenu ne zameni neka nova ekipa). Treba biti pošten i realan i reći da je svaka lokalna vlast do sada dala svoj doprinos razvoju grada. A međusobna politička prepucavanja su normalna pojava i ni u kom slučaju ne umanjuju dostignuća bilo koje lokalne vlasti do sada. Zbog svega navedenog prilično je neozbiljno reći glasali ste za ovog ili onog, pa taj neko sada krade i ništa ne radi (a za to nema nikakvih dokaza i sve se svodi na rekla-kazala).

   Reply
   • 22/02/2021 - 9:43 am

    Mirko sta mlatis majketi?pa dobro su ovi tvoji uradili put KG-BATOCINA ENO GA 50METARA POBEGAO SAD CE OPET DA GA RADE

    Reply
    • Mirko
     22/02/2021 - 12:33 pm

     Nisu moji druže. Ja sam oduvek bio i ostao na drugoj strani. Samo pokušavam da stvari sagledam realno. Valjda su u pitanju godine i iskustvo. Ne može čovek biti protiv nečega što je dobro urađeno samo zbog toga što mu se ne sviđa vlast koja je to uradila. A grešaka u radu je uvek bilo i biće. Pa greške su tu da se ispravljaju. Zar ne?

     Reply
   • Tanja
    22/02/2021 - 10:39 am

    I naravno grad zaduzen 100 miliona evra. Garaza kredit. Ulice kredit. Oprema u jkp naravno kredit. Palata pravde 40 miliona kredit. Data centar vidi cuda kredit. Gradska piaca vidi cuda kredit. Cak i zatvor kredit. Kredit. Kredit. I povecanje cena i poreza za otplatu kredita.

    Reply
    • Milenko
     22/02/2021 - 12:46 pm

     Pa uvek je bilo iz kredita. Kod svake vlasti. Kako se drugačije mogu finansirati veliki projekti? Da li moguće da ljudi još uvek ne znaju kako se obezbeđuju sredstva kod velikih investicija. I kod nas i u svetu?

     Reply
 2. 22/02/2021 - 7:17 am

  dodjite u Bozidara Maslarica na deninom brdu da vidite bruku od ulice,blato rasveta ne radi

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.