čitaoci javljaju: BRUKA! Ovo je ulica koja spaja Muzej i Botaničku baštu u Kragujevcu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Redovno Vas pratim i vidim da u svim delovima grada imamo slične probleme. Šaljem Vam slike od pre par dana. Bili smo deo ulice Kragujevackog oktobra, a sada je to ulica Milovana Pavlovica. U ulici koja vodi od Muzeja 21.oktobar do Botaničke bašte nema kanalizacije, uličnog osvetljenja (u većem delu) kao ni asfalta- napisala je čitateljka našeg portala koja je i poslala ove fotografije.

Spomen-muzej „21. oktobar“ Kragujevac, inače-  podignut je 1976. godine kao sastavni deo Spomen-parka „Kragujevački oktobar“. Zgrada muzeja kao najmarkatnija građevina na prostoru Spomen parka, podignuta je po projektu arhitekata Ivana Antića i Ivanke Raspopović u periodu od 1971. do 1976. godine. SImbol je grada Kragujevca.

Sa druge strane Botanička bašta prostire se na oko 18 i po hektara u okviru kompleksa Spomen parka „Kragujevački oktobar“. Bašta je svečano otvorena 1997. godine u okviru Instituta za biologiju Prirodno-matematičkog fakulteta u Kragujevcu i važan je segment turstičke ponude grada.

Baštenska biblioteka pruža mogućnost da izaberete literaturu na licu mesta i uživate čitajući okruženi zelenilom. Šetajući, možete da upoznate florne zone Azije, Evrope i Balkana, da vidite Pančićevu omoriku, kamenjara sa čuvarkućama (alpinetum), ili dendrarijum sa klekama. Posebno interesantan je Lavirint u kojem se nalaze relikti i endemične vrste.ucentar.rs !!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar