EKSKLUZIVNO: posle pisanja UCENTAR narkodileri vraćeni u zatvor, advokatu oduzet telefon!

Nakon pisanja ucentar da je policijska akcija decenije iz novembra prošle godine kada su pripadnici UKP u Aranđelovcu zaplenili skoro  700 kilograma droge- okončana puštanjem osumnjičenih iz pritvora sa nanogicom, sprovedana je istraga- dileri vraćeni u zatvor, advokatima oduzeti telefoni

Podsetimo, pripadnici UKP MUP Srbija  stavili su lisice na ruke Draganu J. (32), Zorici J. (34), Ivanu T. (31), Stefanu M. (26), Marku P. (31), Marku Ž. (31), Goranu T. (37), Bojani T. (35) i Draganu Đ. (54), svi iz Aranđelovca.

Pronađeno je ukupno 628 paketa narkotika!

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu odredilo je zadržavanje svim osumnjičenima. O kakvom se uspehu radi govori i činjenica da je i sam ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je pripadnike Uprave kriminalističke policije, koji su otkrili i zaplenili drogu i „poručio da se rat protiv mafije vodi svakoga dana i ogroman rad, trud, vrednoća i posvećenost svih pripadnika MUP, posebno onih koji se bore protiv droge, daje rezultate“.

Međutim, na sudu u Kragujevcu je mnogo lakše išlo osumnjičenima, tvrdili su naši izvori.

zaplenjena droga u Aranđelovcu foto: MUP

Dve žene iz grupe su puštene na slobodu nakon 48 sati pritvora, dok su ostalih sedmorica članova grupe bili u pritvoru u Kragujevcu -od trenutka hapšenja.

-Posle nekih tri meseca dana 19 01. 2021 u popodnevnim časovima pušteni su svi iz pritvora uz elektronski nadzor pri čemu nije podignuta optužnica protiv ove kriminalne grupe od strane javnog tužioca- rekli su izvori ucentar u mejlu koji je poslat na našu adresu.

Posebno je zanimljiva činjenica koja se nezvanično čuje da kragujevački Sud nije uzeo u obzir tačku tri koja pri određivanju pritvora koja „upozorava na opasnost od ponavljanja dela“.

Kako nezvanično saznajemo zbog toga je pokrenuta i istraga. Preispituje se odluka o puštanju pripadnika ove kriminalne grupe da se brane uz elektronski nadzor. Oni su prejuče ponovo vraćeni u zatvor Petrovac kod Kragujevca, a jednom od advokata oduzet je telefon radi veštačenja, kako bi se utvrdilo na koji način je izdejstvovana skandalozna odluka Suda.

-Sumnja se da je neko uzeo novac. Preispituju se kontakti u kragujevačkom Sudu. Kap je prelila čašu kada su u Beogradu saznali da im je omogućeno da se brane uz  „nanogicu“ i pre podizanja optužnice- tvrde naši sagovovornici naglašavajući da je jednom poznatom advokatu iz Kragujevca koji je svih ovih godina ekspresno „izvlačio“ kriminalce na slobodu oduzet telefon radi veštačenja.

Istraga bezbednosnih službi je  u tokuucentar.rs foto: ucentar/printskrin/MUP

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.