ekskuzivno: šta je ključni svedok rekla u policiji povodom hapšenja dr Azanjca- ples „boginje mafije“ u KC „Kragujevac“(IV)

Od prekosutra- 24. februara UCENTAR objavljuje serijal „KO vlada u Kragujevcu- ŠEST MESECI POSLE“- u kome ćemo kroz istraživačke tekstove analizirati i podsetiti na sve afere, skandale i kriminal u centralnom gradu Šumadije. Pred Vama je premijerno tekst iz serijala koji je već izazvao tektonske potrese-samom svojom najavom

Pritisci da se iznudi okrivljujući iskaz svedoka, zakulisane kadrovske igre, velika investicija, medijski „topli zec“, dolazak ekipe UKP iz Požarevca- obeležili su jedinu akciju  u Kragujevcu koju je lično nadgledala tada svemoćna Dijana Hrkalović 

Ključna izjava svedoka i potvrda!

crno na belo: ključni dokazi da nema krivičnog dela..

UCENTAR je eklskluzivno došao do izjave ključnog svedoka policije u ovom predmetu T.S. iz Kragujevca. Iz izjave ne samo da se vidi da dr Azanjac nije učinio krivično delo- već i njegova sugestija da se operacija uradi u KC „Kragujevac“ i da to košta upravo onoliko novca koliko je i uplaćeno račun državne ustanove.

U svojoj izjavi u policiji (čiji faksimil objavljujemo)- T.S. kaže da je tokom njenog „odrastanja  nastao zdravstveni problem i da je želela da to reši  kod plastičnog hirurga“

T.S iz Kragujevca- svedok policije

-Vremenom je to kod mene stvorilo veliko psihičko opterećenje (kompleks), pre svega zbog emotivnih veza koje sam htela da imam. Iz napred navedenih razloga, ja sam odlučila da uradim estetsku intervenciju. Moja mama videvši u kakvom sam problemu odlučila je da podigne gotovinski kredit. Preko svoje drugarice sam se raspitivala koji plastični hirurg bi mogao da  uradi takav zahvat i na njen predlog sam otišla u privatnu estetsku ordinaciju kod dr Gorana Azanjca- kaže u svojoj izjavi T.S.

Ona je i otišla na pregled u privatnu kliniku. Nakon pregleda, dr Goran Azanjac „on je posavetovao da uradi nekoliko zahvata i estetsku intervenciju“.

dr Goran Azanjac…

-Takođe rekao mi je da će tu intervenciju da mi uradi u KC „Kragujevac“, da to košta 242.000,00 dinara sa pojasom koji moram da nosim nakon operacije- rekla je dicidirano T.S. u policiji.

Tužiteljka podnela ostavku

Policija je pak tvrdila da – devojka kojoj je dr Azanjac uvećao grudi novac za intervenciju dala  medicinskoj sestri na ruke. Kao i da je u dokumentima upisana netačna dijagnoza i time je omogućeno da operaciju T. S. bolnica naplati i od RFZO. Tako je, kako se sumnja, doktor sebi pribavio korist od 128.000 dinara i 1.700 evra. Tokom provere dokumentacije i prikupljanja dokaza došlo se i do imena devojke.

medijski „topli zec“

Međutim, u dokumentu od 12. novembra 2019. godine koji je izdao Klinički centar „Kragujevac“ a uvidom u zdravstveni informacioni sistem vidi se nekoliko činjenica koje su obesmislile krivičnu prijavu MUP. Naime, u periodu od 01. januara do oktobra 2019.godine, KCK nije platio dobavljačima implatante, niti pak je bilo plaćanja RFZO. U istom periodu za šest pacijenata dr Azanjca na račun državne ustanove uplaćeno je čak 959 hiljada dinara!

Kada je videla šta je ključni svedok izjavila policji, usled pritisaka Jasmina Lazović, tužilac Višeg suda u Kraljevu Odeljenja za suzbijanje korpucije- podnela je ostavku i vratila se na svoje staro radno mesto u Čačku.

Igre i igrice

Dr Azanjac je bio kandidat sa direktora pošto se pričalo da će sadašnji direktor Predrag Sazdanović otići na mesto državnog sekretara Ministarstva zdravlja, zatim krenulo je lobiranje oko posla „teškog“ 34 miliona evra za rekonstrukciju Urgentnog centra KCK.

(nastaviće se)ucentar.rs foto: prinskrin/mediji

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

 

 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.