Bukagije za predsednika opštine Grocka zbog paljenje kuće novinaru!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Sva bahatost bivšeg predsednika opštine Grocka Dragoljuba Simonovića, koji je danas osuđen na zatvor zbog paljenja kuće novinara Milana Jovanovića, najbolje se videla danas kada je demonstrativno napustio sudnicu, u trenutku dok je sudija čitao obrazloženje presude, piše nova.rs

U trenutku dok su svi u sudnici mirno slušali izlaganje sudije, Simonović se okrenuo i izašao iz sudnice u pratnji svih svojih advokata i to Viktora Gostiljca i Ivice Vukovića.

Sudija je najpre istakao da je Simonović kriv zato što je oktobra 2018. godine u restoranu u Boleču podstrekao ostale optužene da zapale automobil marke “mercedes” u vlasništvu novinara Jovanovića. Između ostalog sudija je rekao da je požar zahvatio celu kuću te da je načinjena šteta od više od četiri miliona dinara.

Nakon toga on se osvrnuo na opstrukcije na koje je nailazio tokom celog postupka.

“Čim je krenula završnica, krenula je potpuna opstrukcija od strane odbrane okrivljenog Simonovića. Najpre, na samom početku kada sam primio optužnicu i nakon što sam dva meseca kasnije zakazao glavni pretres, rečeno mi je “Gde žuriš?”. Takođe, govorili su mi da sudim po nalogu predsednika Aleksandra Vučića, a to se nikad u mojoj karijeri nije dogodilo. Ja ću pokrenuti odgovarajuće pravne postupke zbog vređanja moje časti kao sudije tokom ovog postupka, ali i lične zaštite”, rekao je sudija.

Simonović je na nagovor advokata napustio sudnicu i to baš u trenutku kada je sudija govorio o pomenutim opstrukcijama, a koje su ceo ovaj postupak pratile.

Odbrana okrivljenog Simonovića je tokom ovog postupka u više navrata na sve moguće načine odlagala pretrese, pa su‚tako advokati tražili i izuzeće sudije, ali i nekoiliko puta postupajućeg tužioca Predraga Milovanovića.

izvor:

Šerif iz Grocke izjurio iz sudnice usred čitanja presudeucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/ 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar