KOMPLETAN SPISAK! komunalci zatvorili 19 ugostitelja, a 7 kaznili u Kragujevcu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja novozaraženih koronavirusom u čitavoj u Srbiji, pa i u Kragujevcu gde je broj inficiranih građana ponovo trocifren, komunalna inspekcija je u poslednjih nedelju dana pojačala inspekcijski nadzor u primeni protivepidemijskih mera.

– U ugostiteljskim i ostalim objektima svakodnevno se kontroliše se nošenje zaštitnih maski, postojanje dezobarijera i dezinfekcionih sredstava i broj lica u objektu. U poslednjih nedelju dana privremeno smo na 72 sata zatvorili 19 ugostiteljskih objekata a za sedam izrekli kazne u rasponu od 150.000 do 300.000 dinara, kazao je Vojin Vranić, načelnik Odeljenja inspekcijskog nadzora komunalnih delatnosti i komunalnih poslova i dodao da će se pojačan inspekcijski nadzor nastaviti aktivno i narednih dana.

Epidemiološka situacija na žalost se ponovo pogoršava i svi moramo da pokažemo veliku dozu odgovornosti kazao je Ivica Momčilović zamenik gradonačelnika grada Kragujevca i još jednom pozvao sve sugrađane, ustanove, institucije i ugostiteljske objekte da vode računa o merama koje su na snazi. Grad Kragujevac razume naše sugrađane, da je puno vremena prošlo, da smo svi nervozni i da želimo da se vratimo normalnom načinu života, ali jedini put i način za to je da se prdržavamo onoga što nam struka kaže. Verujem da ćemo se uz imunizaciju, koja se u državi sprovodi na mogućem nivou, vrlo brzo kada se uslovi za to steknu, vratiti normalnom načinu života. Do tada, kazao je, mi moramo da radimo svoj posao i kontrolišemo objekte koji su manje savesni ili nesavesni. U ovom momentu imamo pojačan nivo kontrole u celom gradu i to je nešto što moramo da radimo za dobrobit svih sugrađana, poručio je Momčilović i uz zahvalnost na strpljenju i odgovornoasti uputio apel svima na poštovanje protivepidemijskih mera.


ucentar.rs izvor: SGK foto: ucentar/sgk/ilustracija

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/spisak zatvorenih i kažnjenih objekata

zatvoreni na 72 časa: 

U rigoroznoj akciji prethodne nedelje na tri dana bili su zatvoreni „Naša kafana“, „Foks“, „Oranica“, „Biblioteka kod Milutina“, „Sonas“, „Maestro“ „Molinari“, „Triptih“, „Old heart“, „Drim caffe“, „Krivina kod Slađe“, „Kafana kod Šest topola“, „Kafana u Baljkovicu“, „Zelena dolina“, „Pečenjara kod Poštara“, „Pečenjara kod Gandija“, „Gringo“, „Faro“, i jedna pečenjara u naselju Pivara…


Novčane kazne od 150 do 300 hiljada dinara

„Porta“, „Pečenjara kod Migeta“, „Oranica“, „Lipov lad“, „Kvart“, „Samo skreneš“,  kažnjeni su novčanom kaznom od 150 hiljada dinara.

Picerija „Pikaso“ kažnjena je sa 300 000 dinara, a sa 50 000 dinara kažnjeno je odgovorno lice.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar