e ovaj će da ih povadi: Zoran Đorđević, novi direktor POŠTE!?

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kako navode mediji u Beogradu novi direktor Javnog preduzeća „Pošte Srbije“ uskoro postaje Zoran Đorđević.  On bi na ovom mestu trebalo da zameni Miru Petrović, koja je kadar PUPS-a.

Pošta ima oko 15 hiljada radnika, od kojih preko 60 odsto prima platu ispod 39 hiljada dinara.

Đorđević je jedan od trojice bivših ministara, uz Ljajića i Šarčevića, koji nije dobio poverenje u novoj Vladi.

Na njegovo mesto došla Darija Kisić Tepavčević.

Istinomer u njegovoj biografiji navodi da je Đorđević rođen  u 1970. u Beogradu.

U zvaničnoj biografiji navodi da je po obrazovanju master ekonomskih nauka – “oblast: međunarodno bankarstvo i finansije, zajednički program na engleskom jeziku Univerziteta Panteion, Atina Grčka – Fakulteta za društvene i političke nauke i Fakulteta za međunarodnu ekonomiju, Beograd”. Ističe da je završio Školu nacionalne odbrane – Visoke studije bezbednosti i odbrane. Napominje i da završava doktorske studije i “u fazi je prijave doktorske disertacije iz oblasti ekonomskih nauka, sa usmerenjem na finansijsku kontrolu, upravljanje, izveštavanje i reviziju, Univerzitet Privredna akademija, Novi Sad”.

Navodi da je profesionalno iskustvo sticao na rukovodećim pozicijama u oblasti finansijskog i izvršnog menadžmenta u renomiranim domaćim i međunarodnim kompanijama (Comtrade, Kabel-X…).

U biografiji ističe i da je “usko usmeren na međunarodne finansije i bankarstvo, finansijsku kontrolu i upravljanje, finansijsko izveštavanje i reviziju”. Dodaje da je objavio više radova u vodećim domaćim i stranim naučnim i stručnim časopisima iz ekonomije i finansija.

Predsednik je Političkog saveta za rodnu ravnopravnost Vlade Srbije i Nacionalni direktor za naoružanja.

Ističe da je stekao “više uglednih profesionalnih sertifikata” i da je dobitnik, između ostalih, i nagrade „Mihailo Petrović-Alas“ iz oblasti matematike. Naglašava da je član udruženja Mensa Srbija.

Na funkciju državnog sekretara Ministarstva odbrane postavljen je u septembru 2013. godine.

Član je Glavnog odbora Srpske napredne stranke.

Mediji ističu da je pre ove funkcije bio vozač sadašnje guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković.

“U svojoj karijeri on je pre državne funkcije bio stranački vozač guvernerke Jorgovanke Tabaković.” (Blic, 9. 12. 2015. godine)

Za ministra odbrane izabran je 2. marta 2016, nakon što je sa te funkcije smenjen Bratislav Gašić. Tu funkciju zadržao je i u novoj Vladi Srbije, izabranoj u avgustu 2016, da bi u kabinetu premijerke Ane Brnabić, formiranom na leto 2017, nasledio Aleksandra Vulina u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.ucentar.rs foto: društvene mreže

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/ 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar