tri puta zvala Hitnu pomoć u Kragujevcu, sama otišla kod lekara i umrla! Sinovi traže pravdu

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Žena preminula iako je u tri navrata zvala Hitnu pomoć. Otišla sama kof lekara. Sinovi podeli prijave i protiv lekara u „Zastavinoj ambulanti“, zbog neadekvatnog lečenja.

pokojna Snežana Dreo iz Kragujevca

„Još nije pokrenuta istraga u vezi sa smrću moje majke Snežane Dreo (65) koja je tri puta  zvala Hitnu pomoć u Kragujevcu, a meseci prolaze. Ne znamo šta se čeka, sve okolnosti ukazuju da je istraga moralo hitno da se povede“- kaže za UCENTAR Boris Dreo, sin Kragujevčanke koja je preminula u ovdašnjoj „Zastavinom ambulanti“.

Tog kobnog 19. maja proše godine, kaže dalje sin preminule Snežane, ona je u jutarnjim satima zvala Hitnu pomoć.

-Rekli su joj da se sama snađe. Posle podne je smogla snage da taksijem ode u Zastavinu ambulantu, u kojoj je nedugo nakon što je primljena, i preminula.

Kobnog dana je majka je Službu hitne pomoći u Kragujevcu prvi put zvala u 06:07 sati. Poziv je trajao 2 minuta i 58 sekundi. Drugi put u 06:42 u trajanju od 1 minuta i 44 sekunde, a treći put u 09:19 kada je razgovor trajao 1 minut i 44 sekunde. Sva tri poziva su upućena sa majčinog broja telefona . Žalila se na jasne simptome srčanog udara, od kojeg je, očigledno bila u neposrednoj opasnosti po život. Svesno ili nesvesno sva tri poziva su završena samo razgovorom, i pored toga što im je jasno rekla da ne može da trpi bolove, i da ne može ni do toaleta da ode od njih. Rečeno joj je da se sama snalazi, i da se javi kod svog lekara – priča sin Boris Dreo.

iz porodičnog albuma.. porodica Dreo

Tek kasnije  u 16.16 sati Snežana se javila u „Zastavinu ambulantu“ u Kragujevcu. U 17:30 sati joj je konstatovana smrt .

Sinovi, Boris i Anton Dreo, prijavili su lekare Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. Tužbu su podneli i protiv lekara Zastavine ambulante, u kojoj je, kako kaže, verovatno usled neadekvatnog lečenja, njihova majka i preminula…

(nastaviće se) 

Tužilaštvo: „U toku su provere“

Zamenik osnovnog javnog tužioca u Kragujevcu Gordana Striković  je deset dana u pisanom odgovoru za telegraf.rs rekla da su u toku provere navoda podnete krivične prijave, koje su od značaja za donošenje javnotužilačke odluke.

Kako piše u slučaju se nije odmaklo, jer javnotužilačka odluka još nije doneta.

– Još se vrše provere, javnotužilačka odluka još nije doneta – piše u odgovoru za telegraf.rs ovog tužilaštva na  pitanje da li je pokrenuta istraga.ucentar.rs foto: privatna arhiva/printskrin

!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar