ekskluzivno: pozivi Hitnoj pomoći u Kragujevcu žene koja je umrla istog dana! (audio)

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

-Niko iz Hitne pomoći nije izašao na teren i pored ustanovljene činjenice da su kapaciteti tog dana bili na raspolaganju. Direktorka Hitne pomoći nam je dozvolila da se preslušaju snimci razgovora koji su najblaže rečeno, šokantni i za svaku osudu- ovako svoju ispovest počinje Kragujevčanin Boris Dreo, čija je majka Snežana (65) neposredno pred smrt u tri navrata zvala ovu ustanovu. Audio snimke sva tri poziva ekskluzivno objavljujemo.

Snežana je preminula 19. maja prošle godine

Pokojna Snežana Dreo

-Majka se jasno žali na jake i tupe bolove u grudima. Jasno stavlja do znanja da joj je jako loše i da nema snage, da su je bol i hladnoća probudili iz sna. Majka nailazi na takvu brutalnost da je ostavljena i prepuštena na milost i nemilost. Skuplja snage posle par sati i odlazi u „Zastavinu ambulantu- kaže Boris.

Prema njegovim rečima „prijem u ambulantu je skandalozan, a po izjavama zaposlenih- ne može se utvrditi činjenično stanje“.

-Mnogo je različitih izjava i nejasnoća. Doktor koji je primio majku Ivan Milošević kaže da ništa nije slutilo na smrt i da je na EKG video samo blagi simptom infrakta. Na kraju je samostalno konstatovao da je on ipak samo doktor opšte prakse- ističe Boris Dreo. Po njemu, dr Ivan Milošević daje više nelogičnih izjava.

-Ubrzo posle smrti u 17:30 majka je prebačena u hladnjaču na groblju iako nije ispoštovan zakonski rok i procedura od tri sata. Naime, telo je prebačeno već u 19:25. Obdukcija nije rađena, niti je iko pitan da se išta uradi. Niko nas nije ni obavestio o smrti ili teškoćama sa kojima se majka borila. Brat Anton Dreo živi sa majkom i tog kobnog dana je bio na poslu. Njegovo dete je majka čuvala. Žena od brata je takođe umrla posle porođajnih teškoća usled greške lekara- nastavlja ispovest Boris. Njegov brat je posle upornih pokušaja da dobije pokojnu majku telefonom pozvao taksistu koji ju je stalno vozio. Tek tada saznaje da je Snežana zapravo u „Zastavinoj ambulanti“.

-Brat je u ambulantu stigao u 19:25. Po rečima mrtvozornika Vladimira Gajića majka je baš u tom trenutku prevezena u hladnjaču- priča sin pokojne Snežane. On tvrdi „da i sam dr.Vladimir Gajić daje niz kontraverznih izjava“

-Posle podnete prijave kod Višeg javnog tužioca u Kragujevcu nailazimo na jasnu sliku od samog tužioca da ne pokušavamo i da su šanse vrlo male „jer je retko ko dobio slučaj protiv lekara- kaže Boris.

nastaviće se: šta kažu u Hitnoj pomoći, tužilaštvu, Ministarstvu zdravlja…


ucentar.rs

!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/EKSKLUZIVNO: audio zapisi poziva pokojne Snežane Dreo-Hitnoj pomoći u Kragujevcu neposredno pred smrt ⇓

audio: Pozivi od 19.05.2020. godine. Snežana se u tri navrata obratila službi Hitne pomoći u Kragujevcu. 

Prvi poziv u 06:07 u trajanju od 2 minuta I 58 sekundi


Drugi poziv, 06:42 u trajanju od 1 minuta i44 sekunde


Treći poziv 09:19 u trajanju 1 minuta i 44 sekunde 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar