SKANDALOZNO: ECPD imenovao rektora iz Kragujevca za svog dekana u PULI-u sred afere!

„Univerzitet“ E.C.P.D imenovao je dr Nebojšu Arsenijevića, tadašnjeg rektora Univerziteta u Kragujevcu za svog dekana 2016. godine. U dokumentu-potvrdi do koga je došao UCENTAR kaže da se da je odlukom Akademskog veća ECPD Arsenijević imenovan za dekana doktorskih Međunarodnih studija biomedicine u Puli! 

Inače, Hrvatsku godinama unazad trese skandal sa diplomama mediciskih sestara upravo sa fakulteta u Puli. Država im je osporila kredibilitet i akreditaciju. Nastala je opšta panika među polaznicima, a problem i do dana današnjeg nije rešen.

Ali krenimo redom…

Upravo te 2016. godine izdavane sz potvrde o položenim doktorskim studijama Šiptara sa Kosmeta i Makedonije- vidi se na faksimilima predmetu veštačenja srspkih bezbednosnih službi koje su sprovele istragu. Policija ih je zaplenila sa servera i hardova Medicinskog fakulteta u Kragujevcu.

Sve je počelo kada je naš portal objavio faksimil dostavljen od izvora iz Ustavnog suda nepriznate države Kosovo- sa pratećom dokumentacijom na ime tamošnjeg sudije Safeta Hodže. Na faksimilu potvrde su pečati i propratna dokumentacija koju su potpisali privatni fakultet ECPD i Univerzitet u Kragujevcu. Potpise na ovu sumnjivu diplomu o završenim doktorskim studijama navodno su stavili ispred ECPD akademik Branislav Šoškić i tadašnji rektor Nebojša Arsenijević.  Diploma koju posedujemo nosi datum od 12. aprila 2016. godine.

Još 14 skica diploma…

U toku istrage otkriveno je još 14 skica potvrda o položenim doktorskim studijama.

Na jednoj od njih kaže se da je Muhamed Diša rođen 1958.godine u Peći završio na univerzitetu ECPD doktorske akademske studije III stepena ekonomskih nauka obima 180 (stoosamdeset) bodova-13.aprila 2013. godine. Naslov doktorske disertacije je „Interakcija između marketinga i kvaliteta između malih i srednjih preduzeća na KOSOVU“!

I ostale skice „diploma“ su slične. Razlikuju se u datumima i oblastima. Potvrda Fadilu Krasnićiju  sa Kosmeta je iz ekonomske struke, s tim što je Fadil na ECPD doktorske studije završio trećeg oktobra 2015, Sela Nuhi, Albanac iz Severne Makedonije završio je 20. febraara 2016, a Ejupi Osman iz Podujeva 20.oktobra 2012.godine.

Afera Hrvatice.. 

Još se strasti nisu smirile oko afere sa šiptarskim diplomama u vreme kada istraga ulazi u završnu fazu u kojoj bi trebalo da se kristališe da li je bilo krivičnog dela- naš portal je otkrio da je u saradnji EPCD u Univerziteta u Kragujevcu- strukovne studije završilo bar 40 medicinskih sestara iz Hrvatske.

Međutim, u Hrvatskoj je kao što smo napomenuli na početku izbio veliki skandal, reagovalo je i tamošnje Ministarstvo prosvete osporivši validnost i akreditaciju ovih diploma dobijenih isprva na predstrukovnim studijama fakulteta u Puli. Treba napomenuti da je godina „studiranja“ koštala oko dve hiljade evra. Posle toga medicinske sestre iz Hrvatske su se školovale na Univerzitetu u Kragujevcu u pokušaju da se one akredituju po standardima Evrospke unije.

UCENTAR je došao u posed i pisma rektora Arsenijevića u kome  na čistom hrvatskom jeziku pojašnjava validnost stečenih diploma.

pismo na hrvatskom jeziku sa Univerziteta u srcu Šumadije

-Nadam se da će ova potvrda razriješiti neodumice oko priznavanja diploma i ponovo izdatih dodataka diplomama medicinskim sestrama koje su strukovne studije završile na Fakultetu medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu- piše Arsenijević povodom očiglednog problema oko nostrifikacije pošto je Hrvatska članica Evropske unije.

Dalje se navode „sigurni dokazi da su programi u Srbiji usklađeni sa svim direktivama i standardima EU“.

-Ovim putem izražavamo žaljenje što je našim diplomcima, a prije svega našom greškom osporena kvalifikacija koju se stekle predanim i napornim radom, te Vas molimo da uvažite ovo obrazloženje, a za sva daljnja objašnjena stojim Vam na raspolaganju- kaže Arsenijević u POTVRDI izdatoj 23. maja 2016. godine koja je zavedena pod brojem I-01-44.

EPCD nikada nije akreditovan u Srbiji! 

Nacionalni savet za visoko obrazovanje Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije u pisanom odgovoru našem portalu odgovorio je da „E.C.P.D nije akreditovan ni u Srbiji ni u regionu i da će od nadležnih tražiti hitnu istragu“.

Sa druge strane, ECPD nam je odgovorio da sporna diploma Safeta Hodže „nije izdata kod njih“, a Arsenijević nas je uputio na ECPD.

 

još jedan skandal: gradski ministar prosvete „doktorira“ na EPCD

čega se pametan stidi…

U trenutku dok inspektori MUP-a Srbije Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije proveravaju aferu „šiptarska diploma“ privatnog EPCD i ovdašnjeg Univerziteta- gradski ministar za prosvetu Dušan Aleksić Zeka u svojoj zvaničnoj biografiji ističe da doktorira -upravo na istom fakultetu!FOTO GALERIJA: Faksimili diploma Šiptarima i ko ih je dobio

ucentar.rs foto: printskrin/ilustracija!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

 

8 Comments

 1. 01/03/2021 - 12:53 pm

  Smenjeni direktor JP “Urbanizam“ D.Dunčić, od 2011.godine, poseduje zvanje “magistra urbanog menadžmenta“ (?!?), koje je “stekao“ na E.C.P.D. Ali i to nije toliko važno, sve dok se tako stečeno zvanje, na Univerzitetu koji nije akreditovan u Srbiji, ne stavlja u prvi plan i potencira bez pardona…mr Dunčić!!! To je dovoljno za procesuiranje, a da ne govorimo o drugim propustima, tokom njegovog rada u našem gradu, koji je inače nazivao “seljačkim gradom“, a građane Kragujevca, “seljacima“, u pogrdnom smislu te reči!

  Reply
 2. Pera kg
  01/03/2021 - 1:36 pm

  Ovde se iz aviona vidi da je univerzitet u kragujevcu, sa bivšim rektorom Nebojsom Arsenijevicem služio da opere i izda diplome medecinskim sestrama,kao i fals doktorate neakreditovanog ECPD.Ljudima i sestrama koi nogom nisu krocili u Kragujevac i na univerzitet.Postavlja se pitanje kome i kada su pomenuti platili školovanje i kako je uopšte mogli da se upišu na naše fakultete. Javna je tajna ali više i nije da je bivši rektor Nebojsa Aresenijevic sa svojim bivšim generalnim sekretarom Zoricom Avramovic,napacivao školarine i doktorate, poznavaoci prilika na medecinskom fakultetu kažu da se satro od para,pominje se i cifra od preko 100000evra,koliko je ovim oštećen univerzitet i medecinski fakultet vidite.Samo koliko je štete??su sa ovom aferom napravili univerzitetu tek će doći na naplatu.

  Reply
 3. Pera
  01/03/2021 - 8:38 pm

  Skandal

  Reply
 4. Zoki
  01/03/2021 - 11:55 pm

  EPCD NEAKREDITOVANI U SRBIJI U SVOJOJ BIOGRAFIJI I SV, PISE DA JE ZAVRŠIO I ZAMENIK PREDSEDNIKA REM, A GORAN PETROVIC (PA VIDITE SADA ZAŠTO SE BIVŠI REKTOR NEBOJŠA ARSENIJEVIC NE PROCESUIRA I ZAŠTO TUŽILAŠTVO ČUTI.) DELIO DIPLOME I DOKTORATE ,

  Reply
 5. Dule
  02/03/2021 - 8:16 am

  A zeka gradski ministar za obrazovanje?

  Reply
 6. Анонимни
  02/03/2021 - 4:29 pm

  Hajdemo jos, ko sta zna…

  Reply
 7. Dušan
  04/03/2021 - 1:31 am

  Rektor je smenjen, a kada će biti smenjen Zeka? Jel ovo komedija? Zeka ministar obrazovanja? Zasto ne pisete o aferi „studentske prevare“? gde je otišlo 400.000 evra??

  Reply
 8. Maja
  05/03/2021 - 7:17 pm

  Rektor je sitna riba. Zorica Avramović je kao gen sek Univerziteta , zapošljavala, pisala Ugovore i dopise a mučeni Arsenijević je samo potpisivao. Sad pokriva Dašića koji je postavio na najuticajnije mesto Načelnika Uprave svih inspekcija. Gdja načelnica sada ne šalje gradjevinske inspektore na teren u kontrolu ! A svaka nova zgrada u centru ima bar po dva sprata više ! Sve zgrade su inače nikle za vreme Načelnika Andreje Ilića, koji je nagradjen za to pokrivanje mestom direktora Energetike. Spratovi viška niču čak i u Vašarištu preko puta Neptuna na 50 metara od kuće gradonačelnika! Avramovićka je Rektoru Nebojši Arsenijević omogućila uticaj a sada pokriva Dašića! Gradonačelnik je ipak neće smeniti, jer mu naravno Avramovićka sa ovakvim radom obezbedjuje mnogobrojne donacije !

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.