DRAMA: još 24 časa za milion dinara, Željana čeka na poziv za život!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Ostalo je još 24 časa da se prikupi milion dinara da mala Željana otputuje na operaciju u insotranstvo i tako produži svoj život. Ona ima četiri godine, operacija tumora je neophodna da bi mogla da diše, da živi.. Sutra ističe rok da se potvrdi da li ide na kliniku u Istanbul. SRBIJO pomozi! 

-Najteže mi je kada se ujutru probudim i osluškujem da li je živa. Može da se uguši svakog trenutka, rak napreduje.. Steže joj pluća. I ne spavamo, to je neko magnovanje u nemoći da pomognemo svom detetu– ovim rečima majka Milica Arizonović iz Kragujevca opisuje agoniju svoje četvorogodišnje kćerke Milice.

Iskusni lekari Instituta za majku i dete u Beogradu ne pamte ovako težak slučaj- ni u vremenu bivše Jugoslavije.

Na Željaninim leđima nalazi se masivni tumor koji raste. Iako je upadljiv, lekari kažu da je to manji problem. Najveći problem je tumor koji raste u njoj, isprepletan oko glavne arterije, aorte, bubrega i drugih organa. Ima tumor i na desnima, pod obrazom, manje upadljiv. To su posledice neurofibromatoze, tip 1. Bolest joj je dijagnostikovana maja 2019. godine. Tada još nije bila napunila treću godinu.

Zbog tumora koji rastu i krive joj kičmu, stradaju i pluća. To joj, kaže majka, izaziva prestanak disanja u snu.

-Kada je kupam okrenem glavu. Ali sve osetim pod rukom. Ne dam da mi vidi suze. Bežim iz kupatila- priča u očaju Milica.

Kaže da Željana glavu ne može da drži pravo, što se vidi i na fotografijama.

– Možda ste primetili da joj je glavica malo iskrenuta. Zato što joj je kičma kriva – navodi napominjući da neurofibromatoza nije jedina dijagnoza sa kojom se dete i porodica bore.

Devojčici su sa godinu i po prvo dijagnostikovali skoliozu.

– Najpre treba da joj ugrade aparat u glavu. Treba da ga nosi od dve do četiri nedelje. Posle se taj aparat skida i onda se rade operacije tumora i kičme – navodi majka šta im predstoji i čemu se nadaju.

-Samo nek je živa- lomi ruke Milica i ponavlja rečenicu.

Iz Kragujevca su krenuli put Beograda, a muka ih je navela put Istanbula. Tamo, na Ačibaden klinici lekari su spremni da je operišu. Od tog poduhvata deli ih još 50 hiljada evra. I samo 60 sati!

Posle toga prolazi „idealan termin“ i pitanje je da li će ikada više Željana dobiti šansu- da živi! Da normalno raste i diše.

Srbijo pomozi!

 

Pomozimo Željani!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 934 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human934 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000823186-14

Uplatom na devizni račun: 160600000082346841

IBAN: RS35160600000082346841

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPalucentar.rs/telegraf.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar