VLADA odobrila, KATASTAR zapošljava 321 stručnjaka

Republički geodetski zavod objavio je da je Vlada Srbije dala saglasnost da ta institucija otvori konkurs za stalno zapošljavanje stručnih kadrova, a očekuje se da će konkurs biti oglašen tokom sledeće nedelje.

Na konkursu će se tražiti 217 osoba sa visokom stručnom spremom, a biće oglašeno i 37 radnih mesta koja zahtevaju višu stručnu spremu i 67 radnih mesta sa srednjom stručnom spremom.

U RGZ smatraju da će konkurs biti prilika za mnoge mlade inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike da konkurišu za radna mesta u državnoj instituciji koja prednjači na polju digitalizacije.

Podseća se da je u poslednje dve godine RGZ omogućio stalno zaposlenje za 455 mladih stručnjaka iz različitih tehničkih oblasti i na taj način smanjio prosečnu starost svojih zaposlenih, koja je bila izrazito visoka, čak 55 godina.

Podmlađivanjem kadra RGZ obezbedio je transfer znanja i iskustva sa starijih kolega na mlađe i obezbedio kadar sa višim stepenom informatičkih znanja.

Novim konkursom RGZ očekuje da ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana, navedeno je u saopštenju.

 

Pohvalile ih UN i Svetska banka ZBOG DIGITALIZACIJE!

Borko Drašković, generalni direktor RGZ

I u ovakvim uslovima RGZ je nedavno dobio pohvalu od strane UN i Svetske banke. Naime, Srbija se našla na listi 10 zemalja koje su prve počele primenu Integrisanog okvira za upravljanje geoprostornim podacima (IGIF) Ujedinjenih nacija i Svetske banke, a konferencija „Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost u Istočnoj Evropi“ koju je RGZ organizovao ocenjena je kao jedan od 15 globalno najvažnijih događaja u ovoj oblasti

Pohvale za RGZ stigle su sa „Desete plenarne sednice ekspertske komisije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama – UNGGIM“.

-Pohvale koje dolaze od UN pokazuju da digitalizacija i reforme koje se sprovode u RGZ, uz podršku Svetske banke kroz projekat „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“, postižu rezultate koji se prepoznaju na najvišem svetskom nivou i usaglašeni su sa globalnim pravilima za katastarsko-kartografske sisteme 21. veka- saopšteno je tada.ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/ 

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.