VLADA odobrila, KATASTAR zapošljava 321 stručnjaka

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Republički geodetski zavod objavio je da je Vlada Srbije dala saglasnost da ta institucija otvori konkurs za stalno zapošljavanje stručnih kadrova, a očekuje se da će konkurs biti oglašen tokom sledeće nedelje.

Na konkursu će se tražiti 217 osoba sa visokom stručnom spremom, a biće oglašeno i 37 radnih mesta koja zahtevaju višu stručnu spremu i 67 radnih mesta sa srednjom stručnom spremom.

U RGZ smatraju da će konkurs biti prilika za mnoge mlade inženjere geodezije, informatike i diplomirane pravnike da konkurišu za radna mesta u državnoj instituciji koja prednjači na polju digitalizacije.

Podseća se da je u poslednje dve godine RGZ omogućio stalno zaposlenje za 455 mladih stručnjaka iz različitih tehničkih oblasti i na taj način smanjio prosečnu starost svojih zaposlenih, koja je bila izrazito visoka, čak 55 godina.

Podmlađivanjem kadra RGZ obezbedio je transfer znanja i iskustva sa starijih kolega na mlađe i obezbedio kadar sa višim stepenom informatičkih znanja.

Novim konkursom RGZ očekuje da ostvari značajno pojačanje kadrova u službama za katastar nepokretnosti i na taj način efikasnije i brže odgovori na sve zahteve građana, navedeno je u saopštenju.

 

Pohvalile ih UN i Svetska banka ZBOG DIGITALIZACIJE!

Borko Drašković, generalni direktor RGZ

I u ovakvim uslovima RGZ je nedavno dobio pohvalu od strane UN i Svetske banke. Naime, Srbija se našla na listi 10 zemalja koje su prve počele primenu Integrisanog okvira za upravljanje geoprostornim podacima (IGIF) Ujedinjenih nacija i Svetske banke, a konferencija „Digitalizacijom do razvoja za održivu budućnost u Istočnoj Evropi“ koju je RGZ organizovao ocenjena je kao jedan od 15 globalno najvažnijih događaja u ovoj oblasti

Pohvale za RGZ stigle su sa „Desete plenarne sednice ekspertske komisije Ujedinjenih nacija za globalno upravljanje geoprostornim informacijama – UNGGIM“.

-Pohvale koje dolaze od UN pokazuju da digitalizacija i reforme koje se sprovode u RGZ, uz podršku Svetske banke kroz projekat „Unapređenje zemljišne administracije u Srbiji“, postižu rezultate koji se prepoznaju na najvišem svetskom nivou i usaglašeni su sa globalnim pravilima za katastarsko-kartografske sisteme 21. veka- saopšteno je tada.ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/ 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar