OŠTRO: „Rok za odgovore Vam ističe“- kažu ugostitelji iz Aranđelovca u pismu Kriznom štabu

„Na osnovu čega „očekujete“ da će se epidemija u Srbiji ikada okončati ako ne važe ista pravila za sve građane, preduzetnike i privrednika uključujući i fabriku Koka-Kole?“- pitaju iz Udruženje ugostitelja Aranđelovac u otvorenom pismom Kriznom štabu Republike Srbije. Njihovo obraćanje prenosimo u integralnoj verziji -bez redakcijskih intervencija…


„Prvo otvoreno pismo Kriznom štabu Republike Srbije
Ugostiteljski radnici Aranđelovca su preuzeli odgovornost kako bi kroz informisanje i obrazovanje uskladili svoj rad i prilagodili se epidemiološkoj situaciji, sa primarnim ciljem zaštite zdravlja, kako sebe i svojih porodica tako i zaposlenih i gostiju.
Naši članovi su uložili ogromne napore i materijalna sredstva radi odgovornog sprovođenja mera i svih preporuka Vlade Srbije i kriznog štaba. Članovi koji imaju sale za proslave su pokazali svoju odgovornost i sa radom prestali pre godinu dana, a ostali su uz pomoć stručnih lica izradili i kontinuirano sprovode „Akt o proceni rizika“, „Plan primene mera i sprečavanje pojave i širenje epidemije zarazne bolesti“ i ušli u uloge „Korona redara“ kako je zahtevano. Ugostiteljski radnici svakodnevno odgovorno edukuju posetioce svojih objekata i ukazuju im na odgovprno ponašanje.
I pored svega navedenog članovi/ce kriznog štaba, uporno već godinu dana prebacuju odgovornost na ugostitelji za stanje epidemiološke situacije, ma koliko se mi provincijalaci trudili da idemo u korak sa vašim odlukama i merama, vreme je da sada vi preuzmete odgovornost u skladu sa obrazovanjem i ulogama koje ste preuzeli.
– Zbog čega plaćamo 100% nameta ako radimo sa 10% kapaciteta?
– Na osnovu kog naučnog istraživanja je utvrđeno da su ugostiteljski objekti „leglo zaraze“ i da se kontakti građana smanjuju skraćenje radnog vremena ili zatvaranjem ugostiteljskih objekata?
– Da li se smanjila transmisija virusa sprovođenjem odluke da se ne pušta muzika posle 17 časova?
– Na osnovu čega „očekujete“ da će se epidemija u Srbiji ikada okončati ako ne važe ista pravila za sve građane, preduzetnike i privrednika uključujući i fabriku Koka-Kole?
– Zašto su ugostitelji i njihovi radnici diskriminisani time što već godinu dana ne znaju da li će i u koje vreme sutra i do koliko sati biti na poslu i da li će uopšte biti zaposleni?
– Zašto se mere uvode od danas za sutra, a vi ne vodite računa da namirnice imaju rok trajanja?
– Zašto mi i dalje treba da radimo po datim uputstvima kada i nakon godinu dana rukovođenja vi i dalje najavljujete katastrofu?
– Kako sada da vam verujemo kada za godinu dana niste uspeli da steknete poverenje građana?
– Koji rok ste postavili da nađete rešenje da zaštitite stanovništvo od pandemije?
– Ko je odgovoran da kaže da su „mere za zaštitu stanovništva“ ugrozile opstanak stanovništva?
– Mi kao preduzetnici za naše rezultate poslovanja odgovarao svojom celokupnom imovinom, čime bi odgovarate narodu za svoje rezultate?
Rok za odgovore vam ističe!!“.
Sve ovo se navodi u otvorenom pismu Udruženja ugostitelja Aranđelovca upućenom republičkom Kriznim štabu za suzbijanje posledica pandemije korona virusa.


ucentar.rs

BONUS VIDEO: Protestna šetnja ugostitelja u Aranđelovcu…

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

skinite našu android aplikaciju

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

4 Comments

  • sasa skver
   05/03/2021 - 11:57 am

   daj jedan razlog pametnjakovicu ?!

   Reply
 1. maja kg
  05/03/2021 - 11:57 am

  bravo sve ste lepo napisali! ovo je vise strasno svi cemo kada zatvorimo na ulicu i u kriminal

  Reply
 2. zivot mora ici dalje
  05/03/2021 - 2:47 pm

  pustite ljude da rade ko nece iz kuce da izlazi ne mora da izlazi ! ja hocu da jedem u restorana i pijem pice, hocu i kafu da popijem u kaficu i koktel sto da ne ?!!!

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.