spremajte KIŠOBRANE- pad temperature, najteže srčanim bolesnicima!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Naoblačenje iz centralne Evrope s pojačanim vetrom, zahvatiće najpre severne krajeve, a do kraja dana i ostale predele i doneće slabu kišu, a planinama slab sneg. Najviša temperatura od 12 do 19 stepeni, posle podne će biti u osetnijem padu.

Ujutro mestimično slab mraz. Naoblačenje s pojačanim severozapadnim vetrom, koje će pre podne zahvatiti severne krajeve do kraja dana će se proširiti i na ostale uslovljavajući od sredine dana u Vojvodini, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima slabu kišu, na planinama slab sneg.

U toku noći ka suboti sneg se očekuje ponegde i u nižim predelima zapadne i jugozapadne Srbije. Vetar slab i umeren zapadni i severozapadni, na severu, istoku i u planinskim predelima povremeno jak.

Najniža temperatura od -1 do 6, a najviša od 12 na severu do 19 stepeni.

U subotu ujutro kratkotrajni sneg je moguć ponegde i u nižim predelima. Pre podne na severu, sredinom dana i posle podne i u ostalim predelima razvedravanje.

Vetar u većem delu slab, na istoku umeren severni. Najniža temperatura od 0 do 6, najviša od 6 do 10 stepeni.

Slab mraz u nedelju ujutro. Tokom dana pretežno sunčano i prohladno.

Vetar slab promenljivog smera. Najniža temperatura od -4 do -1, najviša od 7 do 10 stepeni.

Srčanim bolesnicima najgore…

Prema prognozi Hidrometeorološkog zavoda u Kragujevcu moguća kiša. Temperatura će se kretati od dva stepena jutarnjih 17 u toku dana. U subotu i nedelju osetni pad temperature i neće prelaziti 8 stepeni.
Kako javlja RTK poslednjih sedam dana Zavodu za urgentnu medicinu Kragujevac najviše su se javljali bolesnici sa povišenim krvnim pritiskom i srčanim tegobama što je direktna posledica velikih temperaturnih oscilacija. Vremenske oscilacije i promene temperature utiču ne samo na građane sa hroničnim bolestima, već i na decu koja imaju alergijske reakcije.

Jutra u minusu, a dnevne temperature i do dvadeset stepeni u plusu, ne pogoduju ni zdravima, akamoli hroničnim bolesnicima.

Zdravstveno stanje pacijenata sa srčanim tegobama, povišenim krvnim pritiskom i astmom tokom temperaturnih oscilacija se pogoršava i zato je, savetuju lekari, važno da se redovno uzima propisana terapija.ucentar.rs foto: ucentar/printskrin

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

skinite našu android aplikaciju

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar