„Vratite nam pijacu“ – poručuju iz SSP u Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Kragujevački odbor Stranke slobode i pravde danas je održao konferenciju za novinare ispred, kako kažu, devastirane zgrade Gradskih tržnica odakle su poslali poruku da žele da budu glas građana kojima je pre više od godinu dana oteta gradska pijaca.
„Povod današnjeg okupljanja je obeležavanje godišnjice od prestanka rada tržnice. Namera gradske vlasti bila je da do decembra 2020. bude rekonstruisana i pretvorena u moderan prostor za trgovinu. Sada je mart 2021. i nije neophodno da neko bude građevinski stručnjak da bi zaključio da je kraj radova na vidiku. Najviše plaši činjenica da na ovom „gradilištu“ može da se vidi tek po jedan ili dva radnika, a najčešće ni jedan“, upozoravaju iz SSP. Oni kažu da se u potpunosti slažu sa brojnim javnim ličnostima koje su u proteklom periodu oštro kritikovale narušavanje kulturno-istorijskog kompleksa Milošev venac čiji je deo ova prelepa zgrada. Predlažu i da se gradska pijaca izmesti na lokaciju bombardovane kasarne Vojvoda Radomir Putnik te da sadašnja zgrada Tržnice bude pretvorena u deo pomenutog kompleksa namenjen kulturnim sadržajima.
„Podsećamo građane da je za namenu rekonstrukcije objekta JKP Šumadija podigla kredit od gotovo tri miliona evra i da bi trebalo da novca ima. Vremenski uslovi su pogodni za građevinare i nejasno je zašto se poslovi na završavaju i šta je zapravo problem“, pitaju se u SSP. Oni ističu i da se ipak plaše da je razlog kašnjenja nemar i neodgovornost.

ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

skinite našu android aplikaciju

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar