„Vratite nam pijacu“ – poručuju iz SSP u Kragujevcu!

Kragujevački odbor Stranke slobode i pravde danas je održao konferenciju za novinare ispred, kako kažu, devastirane zgrade Gradskih tržnica odakle su poslali poruku da žele da budu glas građana kojima je pre više od godinu dana oteta gradska pijaca.
„Povod današnjeg okupljanja je obeležavanje godišnjice od prestanka rada tržnice. Namera gradske vlasti bila je da do decembra 2020. bude rekonstruisana i pretvorena u moderan prostor za trgovinu. Sada je mart 2021. i nije neophodno da neko bude građevinski stručnjak da bi zaključio da je kraj radova na vidiku. Najviše plaši činjenica da na ovom „gradilištu“ može da se vidi tek po jedan ili dva radnika, a najčešće ni jedan“, upozoravaju iz SSP. Oni kažu da se u potpunosti slažu sa brojnim javnim ličnostima koje su u proteklom periodu oštro kritikovale narušavanje kulturno-istorijskog kompleksa Milošev venac čiji je deo ova prelepa zgrada. Predlažu i da se gradska pijaca izmesti na lokaciju bombardovane kasarne Vojvoda Radomir Putnik te da sadašnja zgrada Tržnice bude pretvorena u deo pomenutog kompleksa namenjen kulturnim sadržajima.
„Podsećamo građane da je za namenu rekonstrukcije objekta JKP Šumadija podigla kredit od gotovo tri miliona evra i da bi trebalo da novca ima. Vremenski uslovi su pogodni za građevinare i nejasno je zašto se poslovi na završavaju i šta je zapravo problem“, pitaju se u SSP. Oni ističu i da se ipak plaše da je razlog kašnjenja nemar i neodgovornost.

ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/

skinite našu android aplikaciju

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

2 Comments

 1. Kosta
  06/03/2021 - 9:15 am

  Šta da vrate kad su sve rasturili i sada ne znaju kako to da sastave. Posao kao da su dobili nesposobni dunđeri koji teško da su negde napravili i poljski wc. Ovi naši budalaši iz lokalne vlasti verovatno samo razmišljaju o svom talu, dok im pijaca nije u zoni interesovanja. Po principu „završiće se kad se završi“. Kada pogledamo koliko se neznanja i nestručnosti skoncentrisalo u sadašnjoj gradskoj vlasti onda i nije čudno da se ne zna kada će i da li će rekonstrukcija gradske pijace biti završena.

  Reply
 2. Mirko
  06/03/2021 - 9:26 am

  Opet je u kadru dvojac bez kormilara Jekić-Turković. Pa gde nađe Đilas ove naprednjake u pokušaju da mu vode stranku? Zašto sada napadaju lokalnu vlast koju vodi Radomirov kum Dašić kad su se 2014 godine zakleli na vernost Radomiru? Tada su sve izdali i pogazili i poljubili mu skute. Da ih nije on poslao u SSP da tamo naprave raskol i olakšaju posao naprednjacima na sledećim izborima? Sve je moguće kada su u pitanju ova dvojica „karantinaca“ iz 2014 godine.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.