u susret 8. martu – kako su žene umesto jednakih plata „spale“ na smežurane karanfile!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Teško je oteti se utisku da se suština izgubila negde između smežuranih karanfila, ikebana i plastičnih čaša na svakoj pojedinačnoj proslavi 8. marta. Kroz uobičajenu
Klara Cetkin

ikonografiju tek ponegde se poneko seti Klare Cetkin, Roze Luksemburg, požara u njujorškoj fabrici kada je više od stotinu žena stradalo u zaključanom pogonu gde su ostale kako bi ih poslodavac sprečio da se priključe štrajku. Možda jedini opipljivi rezultat borbe za ženska prava sveo se na idiotske fraze o rodnoj ravnopravnosti i kreiranju isto tako idiotslih i rogobatnih reči kojima spikerke lome jezike na televizijama. (vojnikinja, psihološkinja, meteorološkinja…) Poenta je naravno na drugoj strani, a pravo pitanje je istinsko stanje ženskih prava. To se pak najbolje vidi na razlici u visini plata žena i muškaraca.

U Srbiji, ali i u zemljama EU razlika u platama je očigledna i na strani je muškog pola. Ona se dodatno produbila tokom ekonomske krize izazvane pandemijom Kovida 19. Tako tvrde u Sekciji žena Saveza samostalnih sindikata Srbije.
-Uprkos odredbama Direktive 2006/54 EZ, nejednakost u platama je i dalje prisutna, dok je pandemija ogolila i jasno pokazala istorijsko i kulturno potcenjivanje poslova kojim se pretežno bave žene, poput zdravstva i nege“- kaže su u saopštenju Saveza samostalnih sindikata Srbije. Iz sekcije žena ovog sindikata traže da se uoči Međunarodnog dana žena pozovu socijalno odgovorna društva da obezbede i podstiču jednakost tretmana i mogućnosti žena i muškaraca u svim oblastima uključujući i učešće na tržištu rada, uslove rada, zapošljavanja i napredovanja u karijeri kao i da svi imaju prava na jednaku platu za rad jednake vrednosti što je priznato i Konvencijom o jednakim primanjima Međunarodne organizacije rada iz 1951. godine.
Ova nesumnjiva nepravda pogađa i zemlje EU. Tako Ursula fon der Lajen iz Evropske komisije kaže da jednakost plata zahteva transparentnost.

-Žene moraju da znaju da

Vera Jurova

li se njihovi poslodavci prema njima pošteno odnose“. I Vera Jurova iz ovog evropskog tela upozorava da kompanije nisu pružile očekivanu pomoć da se jaz u platama prevaziđe.

-Imamo dovoljno snažne argumente da su potrebna obavezujuća pravila i da oslanjanje na društvenu odgovornost kompanija nije dovoljno. To nikuda ne vodi“- zaključila je ona.
Da li će Evropa smoći snage da prevaziđe problem nejadnakosti u platama između žena i muškaraca znaće se nakon rasprave u Evropskom parlamentu koja bi trebalo da se održi tokom ove godine.
S obzirom da je srpski proces evro-integracija u dubokom ćorsokaku, verovatno je očekivati da će domaće dame još neko vreme morati da se zadovolje karanfilom, one iz jačih“ firmi možda i svečanim ručkom na teret poslodavca.

ucentar.rs  foto: printskrin


Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar