ekskluzivno: drma se vlast i u Batočini!

Ako se 18. marta ne održi sednica Skupštine opštine Batočina- ovoj šumadijskoj varošici preti uvođenje privremenih mera od strane Vlade Republike Srbije. Igre oko političkog prestola nisu zaobišle ni ovu malu opštinu
Poslednja sednica održana je 18. decembra prošle godine. Kako saznajemo, međustranačka, kao i unutarstranačka razmimoiloženja mogu dovesti do toga da za njeno održavanje- ne bude kvoruma. Tako bi prošao zakonski rok za njeno održavanje.
U Batočini grupe građana imaju 12 odbornika od 29 odbornika.  Jedinstvena Srbija ima dva , SPS jedan i 14 SNS odbornika. U ovom trenutku ne zna se ko ima većinu- od 15 odbornika!
Zdravko Mladenović, predsednik opštine

Predsednik opštine Zdravko Mladenović, kažu naši izvori pokušava da smeni predsednicu skupštine Nevenu Mitić, ali za to nema podršku grupe građana kao i dela odbornika iz njegove stranke.

Unutar SNS ima odbornika koji su nezadovoljni njegovom ulogom u gasifikaciji i ekspropijacijom zemljišta u opštini Batočina. Oni, tvrde naši sagovornici mogu podržati predlog koji dolazi od grupe građana za njegovu smenu.
Nevena Mitić, predsednik Skupštine

-Odnosi su baš poremećeni i ako se sednica održi ne zna se ko će biti smenjen. Uglavnom opozicija po prvi put ima šansu da smeni Mladenovića- kaže naš izvor.

Kako se čuje u čaršijskim pričama na mesto pomenute Nevene Mitić, Mladenović pokušava da dovede nosioca liste  Maju Mitrašinović  za predsednika Skupštine.
Međutim, nezadovoljni imaju drugi plan koji hoće da sprovedu u delo: da smene Mladenovića, na njegovo mesto dovedu upravo Nevenu Mitić, a za predsednika opštinskog parlamenta Nikola Polića, sadašnjeg potpredsednika.
Šta će od svega biti, ostaje da se čeka „presudni“- 18. mart.


ucentar.rs

10 Comments

 1. Gordana
  08/03/2021 - 1:18 pm

  Zaboravili sta da napišete da je sef odborničke grupne SNS dao ostavku, takodje i odbornik SPS-a je dao ostavku. Nece niko vise da trpi teror Predsednika Opstine Mladenovica i njegovih blizih saradnika.

  Reply
 2. Mika
  08/03/2021 - 1:23 pm

  Predsednika Opstine Mladenovic i njegovi blizi saradnici su umesani sa aferom eksproprijacije ya autoput Batocina – Kragujevac jer su novac za eksproprijaciju dobili visoki funkcioneri Opstine u vise milionskim iznosima! Da ne pominjemo gasifikaciju gde su se ugradili sa velikim ciframa, ubacili su coveka koji nije isao na fakultet da bude Direktor JP bey 5 godina radnog iskustva i ko zna sta jos su radili….Treba Tuzilastvo i DRI da ispita njihovo poslovanje ya vreme od kada su stupili na vlast.

  Reply
 3. Badnjevac
  08/03/2021 - 4:15 pm

  Treba pitati ove stručnjake iz opozicije kakve veze ima gasifikacija i eksproprijacija koju sprovode Srbija gas i putevi Srbije sa predsednikom bilo koje opštine, pa i Batočina. Nemaju šta da nađu čoveku, pa lupaju gluposti.
  U Batočini se sav ološ skupio u opoziciji oko nekog kriminalca iz Brzana, koji je robijao po Francuskoj, pa biste mogli i to da ispitate, bilo bi zanimljivo.

  Reply
  • Sale
   08/03/2021 - 10:50 pm

   A ko je opozicija? Posto su pola odbornika SNS sa opozicijom?

   Reply
 4. Nebojsa
  08/03/2021 - 10:40 pm

  Pa ima veze da nisu mozda zamenik presednika opstine i zamenik predsednika skupstine neki Kale dobili po pola miliona eura ya svoje kuce ya eksproprijaciju a predsednik opstine se tu debelo ugradio a ya gasifikaciju da ne pricamo ….

  Reply
 5. KILCE
  08/03/2021 - 10:53 pm

  U BATOCINI NE POSTOJI SNS, SAMO INTERESNE GRUPE PODELJENE U 2 TABORA

  Reply
 6. Kraguj
  09/03/2021 - 5:48 pm

  Kilce, odgovori jel Srdjan Biorac u veću u Batočini i kojoj političkoj opciji pripada trenutno?

  Reply
  • Milica
   10/03/2021 - 9:00 pm

   Jeste u vecu i podrzava zdravka a on i sam nezna u kojoj je politickoj opciji

   Reply
 7. Sumadinac
  15/03/2021 - 11:18 am

  A ko je kriv nama u Batocini, što nam je predsednik Zdravko došljak Bugarin, Polić Bosanac, i gomila Kosovara, i svi oni traže svoje interese, sa par tu prodanih duša kao onaj Crnac koga ne vole ni njegovi rodjaci, ni oni koji su sa njim odrasli i išli u školu. A Duda Brzanac nije valjao, koji je sproveo i gas i sve napravio. Ako neka po Batocinskim selima starosedeoci i u 21. veku gaze blato, i prevrću zemlju, a neka došljaci uzimaju pare od eksproprijacije zemljišta i rukovode opštinom, uz par prodanih duša. Kakav da je taj iz Brzana je naš, a u Badnjevcu im je najbolje bilo kad im je bio Pura, a sad neka gaze blato i glib.

  Reply
 8. Jedan Brzanac
  16/03/2021 - 3:54 am

  Kako se prica i velike pare su u igri, klackalica u Brzanu, ko ce koga nego svoj na svoga. Da li ce sumnja da se ostvari, da li ce zemlja da pocrni.

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.