Maksim jedini u Srbiji boluje od retke bolesti. Potrebna je pomoć!

Mali Maksim boluje od retke genetske bolesti koja se zove mutacija gena IRF2BPL. Od te bolesti samo su 25-30 deteta obolela u celom svetu. Bolest je teška i progresivna. U prvoj godini života oboleli počinju da gube sve funkcije govor, hodanje, koriščenje ruke i noge, gutanje, prestaju da sede, da vrše kontrolu glave i postanu vezana za krevet. Maksim je jedini slučaj u Srbiji.
rptnb

-Pre mesec dana se vratio uz Barselone gde je dobio terapiju za još jednu dijagnozu koju ima. I počeo je malo da bude svesniji i budniji. Neurolog-koji je inače i metaboličar i genetičar ima svoj tim sa kojim će istraživati genetsku terapiju za Maksima. Zbog toga je potrebno da se Maksim vrati u  bolnicu Sant Joan de deu. Termin je zakazan za 16.mart-  to je sve u vrlo kratkom roku i iziskuje puno novčanih sredstava.  Nakon toga treba da ima i transplataciju matičnih celija. Bolest je teška i progresivna.

-Mora što pre dobiti genetsku terapiju. Ne možemo pobediti bez pomoći humanih ljudi. A naš svaki dan je jako težak, jer Maksim stalno bude u plućnoj infekciji koje mogu da budu pogubne za njega.- kaže majka Jovana Milenković.


ucentar foto: privatna arhiva

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr


2 Comments

 1. 09/03/2021 - 11:18 am

  A smesan lik za sve pare lici na onog Tocila iz Arandjelovca

  Reply
  • Kovina
   22/03/2021 - 12:12 am

   Tebi treba lečenje, ali u ludari!!!!!!!!!!!!!!

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.