gradonačelnik Dašić indirektno najavio hapšenja po Kragujevcu!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Transparentan i efikasan rad Gradske uprave i svih javnih preduzeća u cilju poboljšanja kvaliteta života građana – naš je prioritet, ističe u saopštenju gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić.

Od prvog dana mandata insistiram na tome da se poslovanje svakog gradskog preduzeća ispita, kako bi bilo u skladu sa zakonom, i da u svim javnim službama Grada, nadležni državni organi redovno sprovode istražne radnje u slučajevima bilo kakvih sumnji.

Zahtevao sam od gradskog pravobranioca, podsećam, na samom početku svog mandata, da podnese prijavu protiv NN lica u slučaju urušavanja dela konstrukcije Gradske tržnice i veoma sam zadovoljan ozbiljnošću sa kojom je MUP pristupio rešavanju ovog pitanja. Uveren sam da će građani veoma brzo videti prve rezultate jer u borbi protiv kriminala i zloupotreba nema zaštićenih. Posebno se to odnosi na one koji očekuju moju zaštitu, kao gradonačelnika ili nekoga od mojih najbližih saradnika. Nema zaštićenih i tačka.

Ne želeći ni na koji način da utičem na policijsku istragu u vezi sa ovim ili bilo kojim drugim slučajem insistiram da se sve detaljno preispita, a uprava Grada Kragujevca i nadležne službe će uvek biti na raspolaganju istražnim organima. Imamo odgovornost prema građanima i našoj deci koja treba da rastu u uređenoj i zdravoj sredini. Naša borba neće prestati u ovom mandatu.

Nedopustivo je da se bilo ko igra sa gradskim tenderima, dozvolama, planovima. I nedopustivo je da kompromitovana manjina u javnim službama prlja ugled svim onim vrednim ljudima koji se bore da naš grad funkcioniše.

Istakao bih i to da će u Upravi grada Kragujevca, u cilju unapređenja usluga biti odgovarajućih kadrovskih promena, jer želimo pre svega da vrednujemo istrajnost, znanje i poštenje koje nam je neophodno za funkcionisanje i efikasnost.

Grad Kragujevac će svoju poziciju četvrtog grada u Srbiji graditi čvrstom rukom i po zakonu u borbi protiv kriminala i korupcije.

Na taj način ćemo opravdati nastojanje Vlade Srbije – da Kragujevac bude jedan od gradova u koji će država uložiti investicije vredne više stotina miliona evra. Reč je o najvažnijim projektima u novijoj istoriji Grada koji će dalekosežno uticati na ekonomiju i ukupan kvalitet života građana. Otuda je naša odgovornost veća da najpre u svom dvorištu uvedemo red – poručio je gradonačelnik Dašić.ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar