MUVAČINA: Ponuda „teška“ tri miliona evra sprovedena preko faksa u vanrednom stanju!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Rekonstrukcija zgrade „Gradskih tržnica“ trese Kragujevac. Policija je utvrdila niz nepravilnosti, tender sproveden pod čudnim okolnostima, gradonačelnik poručuje da nema zaštićenih i najavljuje smene!

Postupak javne nabavke za rekonstrukciju „Gradskih tržnica“ od strane Skupštine grada Kragujevca sporoveden je u vreme vanrednog stanja.  Jedina komunikacija je bila u pisanoj formi putem faksa u 21 veku. Odgovorno tvrdim da je faks bio veći deo vremena bio isključen i drugi  zainteresovani nisu ni mogli da se jave. Sve to je uticalo da  samo jedna firma da ponudu ovako ogroman posao- piše nam jedan od ljudi koji su bili zainteresovani za konkurs Skupštine grada Kragujevca povodom rekonstrukcije zgrade „Gradske tržnice“.

Grad Kragujevac – Gradska uprava za zajedničke poslove, Sekretarijat za poslove javnih nabavki, ispitivanje tržišta i kontrolu ugovora raspisala je javnu nabavku „za izvođenje radova na rekonstrukciji postojećeg objekta centralne pijace sa izgradnjom podzemne garaže i nove nadstrešnice“.

Vrednost posla je skoro 300 miliona dinara ili ako hoćemo preciznije tačno- 292.998.001,00 dinara.

Posao je dobila grupa ponuđača- „Eurodomus“ d.o.o., Beograd, „Maksim gradnja“ d.o.o., Subotica  i „ Potens – perforacija“ d.o.o. Požega- na osnovu najniže ponude.

Međutim, problem je, prema rečima naših sagovornika sam tajming i način sprovođenja nabavke.

-Kome se toliko žurilo da se ovako vredan tender sprovede u vreme kada je u međuvremenu proglašeno vanredno stanje?- pita se naš sagovornik koji nije mogao da se „putem faksa“ raspita o uslovima konkursa.

-Kontakt: Gradska uprava za zajedničke poslove (isključivo u pisanoj formi), radnim danom (ponedeljak-petak) 8:00č-15:00 č.Broj faksa: 034/306-287- doslovce stoji u konkursnoj dokumentaciji.

Tender je raspisan petog marta prošle godine, a ugovor je zaključen posle 25 dana. Vanredno stanje u Srbiji trajalo je od 15. marta do 06. maja.

-Ovde nema raspleta dok se sve potanko ne proveri, kao i jedina ponuda broj 87/2020- kaže naš izvor.

Inače, u srpskoj javnosti ova rekonstrukcija postala je poznata kada se urušio deo zida zgrade iz 1929. godine koja je pod zaštitom države. Snimak urušavanja prvi je objavio naš portal.  Policijska istraga je, kako saznajemo završena i pronađene su mnoge nepravilnosti.

Radovi na rekonstrukciji kasne i u ovom trenutku ne zna se kada će biti nastavljeni.

 

Nikola Dašić: „Nema zaštićenih-uskoro smene“!

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je juče da je „od gradskog pravobranioca zahtevao na samom početku svog mandata, da podnese prijavu protiv NN lica u slučaju urušavanja dela konstrukcije Gradske tržnice i veoma sam zadovoljan ozbiljnošću sa kojom je MUP pristupio rešavanju ovog pitanja“.

– Uveren sam da će građani veoma brzo videti prve rezultate jer u borbi protiv kriminala i zloupotreba nema zaštićenih. Posebno se to odnosi na one koji očekuju moju zaštitu, kao gradonačelnika ili nekoga od mojih najbližih saradnika. Nema zaštićenih i tačka- rekao je Dašić i najavio kadrovske promene u upravi Grada Kragujevca.ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar