Novica Antić: „PODHITNO uvesti bezbednosnu proveru za opštinske funkcionere“!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
-Sve što se poslednjih godina događa u Srbiji na gradskom i regionalnom nivou izistkuje da se hitno donese poseban zakon na osnovu kog će se ubuduće vršiti bezbednosna provera odbornika, javnih funkcionera i direktora- kaže Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije i Radničkog pokreta Srbije (u osnivanju).
Prema njegovim rečima podhitno se mora i uraditi presek popisa imovine i poreklo novca.
-Ovoliku krađu ni Švajcarska ne bi izdržala. Imamo primera da jedan funkcioner u Skupštini grada Kraguejvca ima hiljadu kvadarata prostora u centru .To je najmanje 1,5 miliona evra. Imovina se vodi na roditelje i sestru. Na funkciji je osam godina. Takvih je bezbroj primera širom Srbije. Kaže Antić.
Prema njegovim rečima, neophodno je i nametnuti da se ograniče mandati direktorima javnih preduzeća i ustanova.
-To je svrsishodno sa nekoliko aspekta. Umesto da se ponašaju da im je državna imovina dedovina upravo zbog nesmenjivosti oni mora da znaju da će ih posle isteka mandata naslediti drugi čovek i da će njegovo poslovanje pasti pod lupu kontrole. Ti doživotni direktori moraju i da „oslobode“ mesta mladim stručnjacima koji mogu da uvedu najasavremenije standarde u poslovanje- upravo zbog školovanja- kaže Antić.


ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar