„Politička pozadina napada na Zorana Mladenovića“- tvrdi advokat Duško Pačariz

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Afera u kojoj su dve radnice gradske uprave prijavile visokog funkcionetra Skupštine grada Kragujevca Zorana Mladenovića- nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Povodom reakcije punomoćnika Kastratovića, objavljene na našem portalu pod naslovom OBRT veleobrta „jeste prijavljen za polno uznemiravanje“- reagovao je Duško Pačariz, branilac Zorana Mladenovića. Reagovanje koje smo radno nazvali „obrta obra veleobrta“- preosimo integralno:„Apsolutno se mogu složiti sa konstatacijom punomoćnika oštećenih da se čitav postupak vodi protiv funkcionera SNS, potpredsednika skupštine Grada. Naglašeno isticanje funkcije, upravo dokazuje pozadinu čitavog postupka, čiji cilj nije određeni okrivljeni po imenu i prezimenu, nego njegova funkcija.

Nepoznato nam je o kakvoj krivičnoj prijavi „zbog izvršenog krivičnog dela Polno uznemiravanje iz člana 182a Krivičnog zakonika Republike Srbije…“ punomoćnik govori. Ako punomoćnik misli na prijavu koju su oštećene podnele, u njoj ni na jednom jedinom mestu ne navodi se krivično delo Polno uznemiravanje, niti bilo kakav član Krivičnog zakonika RS. Međutim, iako nema reči „polno uznemiravanje“ ni „Krivični zakonik RS“, više puta se pominju optužbe za mobing, kojem se punomoćnik u objavljenom tekstu izričito protivi. Nejasno je kako oštećene govore o mobingu, a njihov punomoćnik da je navod o mobingu pravni nonsens.

Ono što je u celoj stvari pravni nonsens je odgovor na pitanja zašto bi same oštećene u navodima prijave isticale mobing, a ne postojanje krivičnog dela, zašto prijava ako je krivična nije podneta nadležnom Javnom tužilaštvu ili eventualno policiji, a ne sasvim slučajno Gradskom pravobraniocu. Teško mi je da poverujem da je u pitanju omaška, čak i kada bi se radilo o laicima, a ne licima zaposlenim u lokalnoj samoupravi, koje su obrazovane i imaju, diplome.

Pošto je optužba u ovom slučaju javna, takva mora biti i odbrana. U suprotnom, gospodin Mladenović, koji nije saslušan ni kao osumnjičeni, kako se to tendenciozno navodi, već je od njega uzeta izjava u svojstvu građanina, morao bi neosnovano trpeti ljaganje i osudu, bez prava na odbranu, bez suda i bez presude.

Najzad, pošto je u ovom slučaju optužba javna, a kako i kolega ističe važno je da javnost bude objektivno i tačno informisana, ističem da sam apsolutno saglasan da kolega javno objavi i originalnu krivičnu prijavu i inkriminišuće skrinšotove, ukoliko su zaista inkriminišući koliko punomoćnik tvrdi. Ukoliko se traži osuda mog branjenika bez suda i presude, objavite navedeno, pa javnost nek prosudi“.ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar