„Politička pozadina napada na Zorana Mladenovića“- tvrdi advokat Duško Pačariz

Afera u kojoj su dve radnice gradske uprave prijavile visokog funkcionetra Skupštine grada Kragujevca Zorana Mladenovića- nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Povodom reakcije punomoćnika Kastratovića, objavljene na našem portalu pod naslovom OBRT veleobrta „jeste prijavljen za polno uznemiravanje“- reagovao je Duško Pačariz, branilac Zorana Mladenovića. Reagovanje koje smo radno nazvali „obrta obra veleobrta“- preosimo integralno:„Apsolutno se mogu složiti sa konstatacijom punomoćnika oštećenih da se čitav postupak vodi protiv funkcionera SNS, potpredsednika skupštine Grada. Naglašeno isticanje funkcije, upravo dokazuje pozadinu čitavog postupka, čiji cilj nije određeni okrivljeni po imenu i prezimenu, nego njegova funkcija.

Nepoznato nam je o kakvoj krivičnoj prijavi „zbog izvršenog krivičnog dela Polno uznemiravanje iz člana 182a Krivičnog zakonika Republike Srbije…“ punomoćnik govori. Ako punomoćnik misli na prijavu koju su oštećene podnele, u njoj ni na jednom jedinom mestu ne navodi se krivično delo Polno uznemiravanje, niti bilo kakav član Krivičnog zakonika RS. Međutim, iako nema reči „polno uznemiravanje“ ni „Krivični zakonik RS“, više puta se pominju optužbe za mobing, kojem se punomoćnik u objavljenom tekstu izričito protivi. Nejasno je kako oštećene govore o mobingu, a njihov punomoćnik da je navod o mobingu pravni nonsens.

Ono što je u celoj stvari pravni nonsens je odgovor na pitanja zašto bi same oštećene u navodima prijave isticale mobing, a ne postojanje krivičnog dela, zašto prijava ako je krivična nije podneta nadležnom Javnom tužilaštvu ili eventualno policiji, a ne sasvim slučajno Gradskom pravobraniocu. Teško mi je da poverujem da je u pitanju omaška, čak i kada bi se radilo o laicima, a ne licima zaposlenim u lokalnoj samoupravi, koje su obrazovane i imaju, diplome.

Pošto je optužba u ovom slučaju javna, takva mora biti i odbrana. U suprotnom, gospodin Mladenović, koji nije saslušan ni kao osumnjičeni, kako se to tendenciozno navodi, već je od njega uzeta izjava u svojstvu građanina, morao bi neosnovano trpeti ljaganje i osudu, bez prava na odbranu, bez suda i bez presude.

Najzad, pošto je u ovom slučaju optužba javna, a kako i kolega ističe važno je da javnost bude objektivno i tačno informisana, ističem da sam apsolutno saglasan da kolega javno objavi i originalnu krivičnu prijavu i inkriminišuće skrinšotove, ukoliko su zaista inkriminišući koliko punomoćnik tvrdi. Ukoliko se traži osuda mog branjenika bez suda i presude, objavite navedeno, pa javnost nek prosudi“.ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

11 Comments

 1. Zoran
  12/03/2021 - 9:48 pm

  Duško po običaju pravi pozorišnu predstavu i brani ono što je neodbranjivo. Političke pozadine nema jer je ovaj Mladenović politički nebitan. Njega ozbiljno ne shvataju čak ni njegove stranačke kolege. Ovde se radi o korišćenju navodne „političke pozadine“ u svrhu skretanja pažnje sa činjenica. A činjenica je da je u pitanju seksualno uznemiravanje žena zaposlenih u SG od strane sitnog lokalnog političara koji je umislio da je važan, bitan i silan, i da mu je sve dozvoljeno.

  Reply
  • Mika
   12/03/2021 - 10:28 pm

   A ti si drzo svecu. Lep covek kaze objavite i imena i sve sto ima. Al nemože. STIDLJIVE. Ce se potresu. I ovako se sve zna. I svima je sve jasno ko dan. Sem njima zloupotrebljenim mukicama koje vise nezmaju gde ce.

   Reply
   • Kosta
    13/03/2021 - 8:36 am

    Da objave imena? Pa još uvek traje istražni postupak i ništa se objavljuje dok taj postupak traje. U pitanju je ozbiljno krivično delo i Duško to zna. Kao i što vrlo dobro zna da se detalji iz istrage ne sopštavaju. Ovo što on priča je samo pokušaj advokata odbrane da napravi cirkusku predstavu za javnost. Činjenica je da je Mladenović prijavljen za seksualno uznemiravanje i tu ništa ne može biti nejasno. Mladenović nema neku političku težinu, a da li je bilo seksualnog uznemiravanja ili nije pokazaće istraga.

    Reply
    • Nikola
     13/03/2021 - 9:51 am

     Ma mediskom lincu je izlozen Mladenovic. Prijavljen je a nije optuzen. Ko je dao informaciju o njegovom prijavljivanju na pocetku ako ne zainteresovana strana. Kad pocne sudjenje ako ga uopste bude sve ce se saznati. I imena i dokazi. Tada nece postojati obecana politicka zastita i napredovanje po opstini krajnje profesionalno problematicnih osoba. Iza price o rodnoj ravnopravnosti mobingu i seksualnom uznemiravanju krije se vise . I kao sto se zna ko su ostecene i kakvi su dokazi. Zna se ko vuce konce i kakvi su interesi. Svakako opozicija nema tu snagu da pruza zastitu. Indikativna je uloga clanice veca i poverenika koji su u zvanicnim opstinskim izjavama pre tuzioca i suda utvrdili oblik krivice. Naravno da nisu to sami izjavili i bez znanja. U tom grmu cuci zec. Ali ce biti isteran na cistinu. Zeka je samo ipak strunf. Pa naprimer ako Advokat Pacariz pita ostecenju koliko si puta bila na konsultacije o ovom probemu kod ….. . Sta ce da odgovori. Ili pozove stumfa da svedoci. Zaigrala se nesposobna kumovska ekipica.

     Reply
  • Posmatrac
   12/03/2021 - 10:29 pm

   Tacno

   Reply
  • Jeca
   13/03/2021 - 4:04 pm

   Bravo Zorane!

   Reply
 2. Neobavesten
  12/03/2021 - 10:39 pm

  A ko je trebao da dodje na Mladenovicevo mesto. Karadasicka. Jos jedan Tucakovic. Aksa putar. Strucnjak… Alkos iz energetike….kuma….

  Reply
 3. Justitia
  13/03/2021 - 4:27 pm

  Nebitno je za šta su ga prijavile, bitno je kako će Tužilaštvo kvalifikovati delo.
  Nemoguće da veliki advokat Pačariz to ne zna iz dosadašnjeg iskustva?
  Ili ipak opet glumata i manipuliše?

  Reply
 4. Verko
  13/03/2021 - 4:51 pm

  Kod Pačariza je sve „politički“.Valjda žal za propalom političkom karijerom.

  Reply
 5. Sava
  13/03/2021 - 4:52 pm

  Retko lep čovek ovaj Mladenović. Nije ni čudo što je morao da se poziva na funkciju da bi skrenuo pažnju žena na sebe.

  Reply
 6. Bojan
  13/03/2021 - 8:54 pm

  Ovo je još jedan u nizu napada koji je posledica borbe klanova unutar SNS. Karapetronijevicka agituje na Zoranovo mesto! SNS će sam sebe uništiti. Vučicu reaguj kragujevački odbor u raspadu

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.