SEĆATE se rupe na autoputu- sad se sanira!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Preduzeće za puteve Kragujevac, po nalogu JP „Putevi Srbije“ otpočelo je radove na sanaciji dela puta koji Kragujevac povezuje sa Koridorom 10, odnosno deonice kod Nikšićkog brda, koja se obrušila početkom godine. Klizište kod Nikšićkog brda, koje je i uzrok ovog odrona, pojavilo se pre otprilike godinu dana. Radovi na sanaciji se izvode na osnovu projektne dokumentacije koju je odradio Institut za ispitivanje materijala iz Beograda. S obzirom na to da je utvrđen sastav zemljišta, stabilnost kosine biće obezbeđena bušenjem i postavljanjem šipova koji će sprečiti da klizna ravan nosi deo materijala.

U toku je bušenje prvog reda šipova kojih će biti ukupno 28 i taj posao bi trebalo da bude završen do ponedeljka. Po ulasku u telo klizišta, započećemo izradu nasipa, potom sledi bušenje i postavljanje drugog reda sa 38 šipova. Iza toga sledi postavljanje ploče i potpornog zida. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, radovi na ovoj deonici, prema očekivanju Milan Slović, odgovornog izvođača PZP-a, trebalo bi da budu okončani do polovine maja.

(tekst i foto. info služba SKG)ucentar.rs

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar