Vandali ruše sve pred sobom u okolini Topole- demolirali i rodnu kuću Radoja Domanovića!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Grupa vandala bukvalno ruši sve pred sobom u okolini Topole ovih dana. Isprva su demolirali rodnu kuću Radoja Domanovića. da bi sinoć na meti bio Reciklažni centar. Opština Topola objavila je oficijalnom FB profilu fotografije oštećenih objekata.

Vandalizam u Ovsištu
Rodna kuća Radoja Domanović je oštećena, dok je  Dom kulture na tridesetak metara odatle praktično demoliran. Na licu mesta je izlazila policija, a objekte su obišli i članovi kabineta predsednika opštine sa odbornikom Dankom Stevanović iz ovog sela.

Sa trema kuće je uklonjena sigurnosna kamera kako bi se prikrili dokazi o počiniocima. Polomljen je i deo ograde sa trema. Što se tiče Doma kulture, polomljeno je staklo na ulaznim vratima, uništen sto za stoni tenis koji su deca Ovsišta sama kupila. Polomljeni su i drugi stolovi i svuda se vide tragovi stakla, limenki, opušaka…
-Prema ostacima limenki i nereda koji su počinioci ostavili za sobom da se zaključiti da se radilo o korona žurci. Počinioci svakako nisu samo deca – mladi ljudi iz Ovsišta. U svakom slučaju istraga koja je u toku daće konkretnije rezultate. Navedeni prostor će u narednom periodu svakako biti pod prismotrom, a to se odnosi i na slične prostore u drugim Mesnim zajednicama na teritoriji opštine Topola. Inspekcijski i policijski nadzor biće maksimalno pojačan. Ovakvom vandalizmu se mora stati na kraj, jer pored toga što se radi o zajedničkoj imovini (što je nedopustivo), narušava se i zdravlje, odnosno javni red i poštovanje epidemioloških mera- saopšteno je iz opštine.
Upad u Reciklažni centar
Vandali nisu mirovali ni narednih dana. Meta vandalskog dela ovoga puta bila je zgrada Reciklažnog centra u Topoli. Obijena su vrata zgrade, razvaljen je strujni ormar i odnet Policija je izvršila uviđaj i za počiniocima se traga.
Ovo nije prva provala u zgradu Reciklažnog centra.


fotogalerija: Tragovi demoliranja vandala u okolii Topole


ucentar.rs foto: opština Topola

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar