dok se proganjaju ugostitelji- u Kragujevcu cveta biznis korona žurki! Evo i mape

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Istraživanje UCENTAR potvrdilo je da u Kragujevcu postoje bar četiri velika centra gde se organizuju- takozvane „korona žurke“.

U razgovoru sa mlađim sagovornicima, taksistima, muzičarima, konobarima i radnicima koji su na brutalnom udaru inspekcija u Kragujevcu saznajemo da se manje žurke gotovo svakodnevno organizuju u vikendicama, kućama. stanovima, na jezeru Gruža kod Knića i selima oko Kragujevca . Takozvane velike žurke gde se piće plaća po basnoslovnim cenama organizuju se u okolini Desimirovca, Erdeču, Grošnici i Šumaricama.

-U okolini Desimirovca na granici sa Cerovcem, postoji vila koja ima dva bazena. Dovode se takozvane muzičke zvezde iz Beograda. Ulaz je sto evra i tu izlaze deca bogatih Kragujevčana, ali i kriminalci. Ima svega i svečega. Žurke se organizuju kada se dostigne dovoljan broj gostiju jer honorari pevača nisu mali- tvrdi sagovornik UCENTAR koji iz opravdanih razloga đeli da ostane anoniman.

U Erdeču žurke su gotovo svakodnevne i traju do jutra. Cena pića je skuplja za oko 50 odsto.

Groteskno zvuči ali u Grošnici, prema priči meštana žurke se organizuju u kući koja je u neposrednoj blizini groblja!

-Muzika trešti, čuje se vriska, Ta kuća bila je napuštena dugo vremena. Sve je počelo pre nekoliko meseci- pričaju nam meštani. I kragujevački taksisti su nam potvrdili da je posle 21 čas inteziviran saobraćaj ka Grošnici i da u jutarnjim satima vraćaju, uglavnom pijane- mladiće i devojke u grad.

Na jezeru Gruža kod Knića vikendom je oaza za organizovanje žurki. Uglavnom je reč o okupljanjima prijatelja, Svako ko je bar jednom- počev od jesenas tokom noći pecao na ovom jezeru svedok je da se muzika čuje i do sedam ujutru. Najviše učesnika ima iz Kragujevca, ali i okolnih gradova Čačka, Gornjeg Milanovca i Kralejva.

U Šumaricama korona žurke organizuju se u prostoru koji je maltene adaptiran kao ugostiteljski objekat. I ovde je cena pića basnoslovna.

Dok ovaj posao „cveta“- a nadležni navodno ne znaju ništa o tome u Kragujevcu u zajedničkoj akciji komunalne inspekcije, komunalne policije i MUP za nešto više od mesec dana zatvoreno je preko 20 kafana, restorana i kafića, a novčanom kažnjeno desetak ugostitelja.

Samo juče i prekjuče na 72 časa zabrane rada kažnjeni su zatvaranjem „Pečenjara kod Ratka“ i po drugi put za nekoliko dana „Biblioteka kod Milutina“.

U poslednjih mesec dana u rigoroznoj akciji na tri dana bili su zatvoreni „Naša kafana“, „Foks“, „Oranica“, „Biblioteka kod Milutina“, „Sonas“, „Maestro“ „Molinari“, „Triptih“, „Old heart“, „Drim caffe“, „Krivina kod Slađe“, „Kafana kod Šest topola“, „Kafana u Baljkovicu“, „Zelena dolina“, „Pečenjara kod Poštara“, „Pečenjara kod Gandija“, „Gringo“, „Faro“, i jedna pečenjara u naselju Pivara… 

Novčano su kažnjeni  „Porta“, „Pečenjara kod Migeta“, „Oranica“, „Lipov lad“„Kvart“, „Samo skreneš“, sa po 150 hiljada dinara.

Picerija „Pikaso“ kažnjena je sa 300 000 dinara, a sa 50 000 dinara kažnjeno je odgovorno lice.ucentar.rs foto ucentar/ilustracija/printskrin

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr


 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar