dok se proganjaju ugostitelji- u Kragujevcu cveta biznis korona žurki! Evo i mape

Istraživanje UCENTAR potvrdilo je da u Kragujevcu postoje bar četiri velika centra gde se organizuju- takozvane „korona žurke“.

U razgovoru sa mlađim sagovornicima, taksistima, muzičarima, konobarima i radnicima koji su na brutalnom udaru inspekcija u Kragujevcu saznajemo da se manje žurke gotovo svakodnevno organizuju u vikendicama, kućama. stanovima, na jezeru Gruža kod Knića i selima oko Kragujevca . Takozvane velike žurke gde se piće plaća po basnoslovnim cenama organizuju se u okolini Desimirovca, Erdeču, Grošnici i Šumaricama.

-U okolini Desimirovca na granici sa Cerovcem, postoji vila koja ima dva bazena. Dovode se takozvane muzičke zvezde iz Beograda. Ulaz je sto evra i tu izlaze deca bogatih Kragujevčana, ali i kriminalci. Ima svega i svečega. Žurke se organizuju kada se dostigne dovoljan broj gostiju jer honorari pevača nisu mali- tvrdi sagovornik UCENTAR koji iz opravdanih razloga đeli da ostane anoniman.

U Erdeču žurke su gotovo svakodnevne i traju do jutra. Cena pića je skuplja za oko 50 odsto.

Groteskno zvuči ali u Grošnici, prema priči meštana žurke se organizuju u kući koja je u neposrednoj blizini groblja!

-Muzika trešti, čuje se vriska, Ta kuća bila je napuštena dugo vremena. Sve je počelo pre nekoliko meseci- pričaju nam meštani. I kragujevački taksisti su nam potvrdili da je posle 21 čas inteziviran saobraćaj ka Grošnici i da u jutarnjim satima vraćaju, uglavnom pijane- mladiće i devojke u grad.

Na jezeru Gruža kod Knića vikendom je oaza za organizovanje žurki. Uglavnom je reč o okupljanjima prijatelja, Svako ko je bar jednom- počev od jesenas tokom noći pecao na ovom jezeru svedok je da se muzika čuje i do sedam ujutru. Najviše učesnika ima iz Kragujevca, ali i okolnih gradova Čačka, Gornjeg Milanovca i Kralejva.

U Šumaricama korona žurke organizuju se u prostoru koji je maltene adaptiran kao ugostiteljski objekat. I ovde je cena pića basnoslovna.

Dok ovaj posao „cveta“- a nadležni navodno ne znaju ništa o tome u Kragujevcu u zajedničkoj akciji komunalne inspekcije, komunalne policije i MUP za nešto više od mesec dana zatvoreno je preko 20 kafana, restorana i kafića, a novčanom kažnjeno desetak ugostitelja.

Samo juče i prekjuče na 72 časa zabrane rada kažnjeni su zatvaranjem „Pečenjara kod Ratka“ i po drugi put za nekoliko dana „Biblioteka kod Milutina“.

U poslednjih mesec dana u rigoroznoj akciji na tri dana bili su zatvoreni „Naša kafana“, „Foks“, „Oranica“, „Biblioteka kod Milutina“, „Sonas“, „Maestro“ „Molinari“, „Triptih“, „Old heart“, „Drim caffe“, „Krivina kod Slađe“, „Kafana kod Šest topola“, „Kafana u Baljkovicu“, „Zelena dolina“, „Pečenjara kod Poštara“, „Pečenjara kod Gandija“, „Gringo“, „Faro“, i jedna pečenjara u naselju Pivara… 

Novčano su kažnjeni  „Porta“, „Pečenjara kod Migeta“, „Oranica“, „Lipov lad“„Kvart“, „Samo skreneš“, sa po 150 hiljada dinara.

Picerija „Pikaso“ kažnjena je sa 300 000 dinara, a sa 50 000 dinara kažnjeno je odgovorno lice.ucentar.rs foto ucentar/ilustracija/printskrin

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr


 

 

13 Comments

 1. Marko
  13/03/2021 - 9:00 am

  Stavite i Skver na mapu

  Reply
 2. 13/03/2021 - 9:14 am

  I jos jedan objekat gde se oni pojave pa dobiju misteriozni poziv i samo se okrenu i odu kao po*isani.
  Jadni komunalci nasi

  Reply
 3. 13/03/2021 - 9:16 am

  Nemoguce da nase gradske komunalne postenjacine ne znaju za ove zurke

  Reply
 4. 13/03/2021 - 9:22 am

  Ko je pod zastitom od strane gospodina V, i drugog gospodina V,
  Nema sta da brine

  Reply
 5. Stereo
  13/03/2021 - 9:23 am

  Po svetu sve živo zaključano, rigorozne mere, ljudi umiru i tamo i ovde, a vi svakodnevno pišete o brutalnom kontrolisanju i kažnjavanju ugostitelja koji krše mere. Svaka vam čast!

  Reply
 6. goca
  13/03/2021 - 9:25 am

  tamo je bilo i za novu godinu zurka ! ministar era i njegov brat zeljko drugo optizeni za sverc 2 tone kokaina ! Sto tamo ne ides Vranicu ?

  Reply
 7. Marko
  13/03/2021 - 9:54 am

  Član 248. Krivičnog zakonika („Sl. glasnik RS“, br. 85/2005, 88/2005 – ispr., 107/2005 – ispr., 72/2009, 111/2009, 121/2012, 104/2013, 108/2014, 94/2016 i 35/2019). Kazna do tri godine zatvora ili novčana kazna zaprećena je onome ko za vreme epidemije kakve opasne zarazne bolesti ne postupa po propisima, odlukama ili naredbama kojima se određuju mere za njeno suzbijanje ili sprečavanje.
  Mislim da je ovo svima poznato i jasno, posebno inspekcijskim organima. Samo treba primeniti.

  Reply
 8. Neko tamo
  13/03/2021 - 11:45 am

  Ne znam sta kome smeta da l se negde organizuje zurka ili proslave, mi smo takav narod, veseljaci
  Treba nam izduvni ventil od svih sranja koje slusamo i koje nas zadesile a korona je mala beba,…

  Hocu da kazem i ako se tu u nekoj kuci vikendici u Grošnici,erdecu,gruzi organizuje nesto, niko narod ne bije po usima da ide, nego ide onaj koji zeli

  Reply
 9. Jovan Sumadinac
  13/03/2021 - 12:46 pm

  Svi znaju za Rio u Erdecu koji je u vlasnistvu vlasnika Zelene doline. A Vranic ga ga tolerise jer je ocigledno neki dil u pitanju a i zemljaci su.

  Reply
 10. forza Vranic
  13/03/2021 - 3:34 pm

  i erdecu i po nasaljima rade kafane i to sa muzikom i zelena dolina i hotel industrial !
  ajde Vranicu povedi pevacicu Bojanu sa sobom pa u kontrole prvo kod Ere u skver pa onda zelena dolina pa rio u erdecu pa hotel industrial !

  Reply
 11. Dzoker
  13/03/2021 - 4:00 pm

  U Erdeču, u kući kod groblja. Kuću za žurke izdaje neki Trajko (ili tako nešto) koji drži „Zelenu dolinu“.
  Za te žurke znaju i komunalci i milicija, ali se ništa ne preduzima.

  Reply
 12. Dragutin
  13/03/2021 - 4:57 pm

  Ove izgubljene duse sto nemaju sta da rade i samo prozivaju po ovom portalu poslao bi ja sve njih u kovid bolnicu da ciste da barem neko dobro ova drzava ima od njih a ne samo stetu

  Reply
  • Mario
   13/03/2021 - 8:39 pm

   A što ti malo ne bi svratio u kovid bolnicu? Taman ćeš im dobro doći pošto nisi izgubljen i ne praviš štetu državi. Lupetaš neke nepovezane gluposti, a izgleda da se razumeš u higijeničarske radove. Ili možda prvo da svratiš na neku od ovih kovid žurki pa posle pravo u kovid bolnicu? Posle žurke verovatno kao pacijent.

   Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.