preminuo legendarni ruski dobrovoljac- za Srbiju izgubio oko!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Albert Ahsarbekovič Andijev, legendarni dobrovoljac iz Rusije koji se borio na Kosovu i Metohiji tokom NATO agresije, jpreminuo je od posledica korona virusa u Batajničkoj kovid bolnici, javili su mediji.

Andijev, koji je rođen u Južnoj Osetiji, 1999. godine je prešao hiljade kilometara da bi branio našu zemlju tokom NATO bombardovanja.

Po dolasku na Kosovo Andijev je raspoređen kao snajperista u 549. motorizovanu brigadu koja je branila samu državnu granicu prema Albaniji i Makedoniji u dužini od 150 kilometara.

U akciji protiv terorista kod Suve Reke pogođen je u oko, nakon čega je snajper prebacio na drugo rame i jezikom obrisao nišan od krvi. Nastavio je da se bori sve dok se nije onesvestio.

– Nisam izgubio oko, već sam ga ostavio, da bih se kad-tad vratio tamo i potražio to moje oko, koliko god to da me bude koštalo – rekao je jednom prilikom Andijev.

Ranjen je u ruku i ratni je vojni invalid 100 odsto. Posle rata je ostao da živi u Srbiji, oženio se i dobio sina.UCENTAR.RS foto> printskrin

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar