trese se Srbija rađa se Mauricijus! Đilas raspolaže sa 6,4 miliona evra- tvrde Novosti

„NOVOSTI“ tvrde da su došle do dokaza koji potvrđuju da se poslovanje Dragana Đilasa proteže sve do poreskog raja Mauricijusa.

-Takođe, kako smo saznali, Dragan Đilas ima i pozamašnu sumu na računu u Švajcarskoj! Iz ovoga se može zaključiti da je sve što je lider Stranke slobode i pravde Dragan Đilas prethodnih dana govorio o svojim računima u inostranstvu – pada u vodu-tvrde novosti.rs. Đilas je naime, prema dokumentaciji do koje je došao tim Novosti, na dan 12. decembra 2020. godine, na dva računa u ove dve zemlje imao skoro 6,4 miliona evra.-Postoji osnovana sumnja da je ovo samo vrh ledenog brega i prvi veliki trag u otkrivanju mutnih poslovnih i finansijskih transakcija koje su se godinama odvijale u trouglu između Đilasa, njegovog rođenog brata Gojka i biznismena Dragana Šolaka.Dalja istraga mogla bi da dovede do šokantnih saznanja da su stotine miliona evra narodnih para izvlačili iz zemlje i da je taj novac završio, kako postoje naznake, na mnogim računima u još najmanje 15 država širom sveta-pišu novosti.rsU specijalnoj emisiji na Pinku objavljeno je da je Đilas ovlašćen kao zastupnik firme Ascanius LTD na čijem računu ima 5, 7 miliona evra,

U Švajcarskoj na firmi Multikom OPEN AG  zastupnici su on i njegov brat Gojko, tvrde Novosti. Na računu ove firme kako je rečeno ima- 620 hiljada evra.

U emisiji je prikazana i shema prodaje „Dajrekt media“ koja ukazuje na sumnju da je pri prodaji ove markentig agencije vredne nekoliko desetine miliona evra- zaobiđeno plaćanje poreza.

Sve u svemu najavljuje se istraga!

Sa druge strane, Dragan Đilas je demantovao da ima račune u inostranim bankama, kao i firme u inostranstvu. Ostaje da se mnogo toga razjasni u ovoj aferi. I sama konkretnija reakcija Dragana Đilasa, sa jedne, kao i objavljivanje dokaza, (kopije računa i sl.) sa druge strane. Pomenute dve medijske kuće najavile da su imale uvid u papirologiju. Novosti su na sutrašnjoj naslovnoj strani objavile i faksimile, za koje tvrde da su čvrst dokaz u ovoj aferi.

 

 ucentar.rs foto: printskrin 
!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikacij
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.