RECEPTI kroz post: PAPRIKE PUNJENE PASULJEM!
Posted On 17/03/2021
0
U vreme Časnog posta, koji je podsetimo se počeo juče i traje sve do Vaskrsenja Gospodnjeg, 2. maja, mnogi su zabrinuti suženim izborom namirnica i jela koje mogu
da pripreme za sebe i svoje ukućane koji su se opredelili za ovaj duhovni podvig. Kako bi pomogli našim čitaocima i ohrabrili ih da istraju, rešili smo da svakodnevno preporučimo po neki posni specijalitet iz kuvara naših baka. Za danas predlažemo:

PAPRIKE PUNJENE PASULJEM
Za ovo gotovo zaboravljeno posno jelo potrebno je:
– 250 g pasulja
– veza zeleni
– 5 glavica crnog luka
– 2 lena belog luka
– aleva paprika
– peršun
– so, ulje
Priprema:
Pasulj potopite, skuvajte (prvu vodu bacite). U drugo dodajte seckani zelen i dve glavice crnog luka i kuvajte sa pasuljem. Na malo ulja propržite tri glavice crnog luka, dodajte alevu papriku, pasulj i peršun. Posolite. Ovako sačinjenim filom punite paprike i poređajte ih podmazan u sud za pečenje. Prelijte vodom u kojoj se kuvao pasulj i svaku papriku blago nauljite. Stavite u rernu i zapecite…
ucentar.rs
Ne propustite:
Markovića vodenica u Ljuljacima pamti i Karađorđa i Milana Obrenovića!
VASKRS u Gruži!
Pet najlepših običaja za Vaskrs!
DANAS JE VELIKI ČETVRTAK: Veruje se da devojke koje žele da se udaju, večeras trebaju da urade jednu...
SUTRA JE VELIKA SREDA: Prema verovanju, ove 4 stvari treba STROGO IZBEGAVATI na treći dan strasne ne...
Pre 24 godine počela je Bitka na Košarama- HEROJSTVO DOSTOJNO PREDAKA!