Đilas odgovara na optužbe za Mauricijus: „Tužiću sve!“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas optužen je da ima račune na Mauricijusu, kako pišu režimski tabloidi. On je sinoć izjavio da su ova dokumenta falsifikovana i da će pojedinci koji su ove papire pustili ići u zatvor. Na danjašnoj konferenciji za medije nekadašnji gradonačelnik se još jednom osvrnuo na napade vlasti i medija koje kontroliše SNS.

Đilas je najavio tužbu protiv predsednika Aleksandra Vučića, ali i sve one koji tvrde da ima račune na Mauricijusu.

– Večernje novosti su u sredu objavile tekst u kome se precizno kaže da na računu Dojče banke, firma koje sam ja navodni vlasnik, poseduje izvoz od 5.740.000 miliona evra. Ovo je nemoguće jer Dojče banka prestala da radi na ovoj ostrvskoj državi – kaže Đilas.

To se može lako proveriti i to je neko i uradio isto to veče i objavio to na Tviteru. Đilas je ovo pokazao i pozivanjem broja telefona banke, jer telefoni nisu u upotrebi.

– Kada se pojavila informacija da Dojče banka ne postoji, verovatno je zasedao neki krizni štab, koji je smislio genijalnu ideju da je banka ugašena ali da u drugoj banci koja se zove Dojče Mauricijus postoji račun. Ovo nije banka i ne postoji u registru banaka – kaže Đilas.

Jedna je stvar „kada govorite da sam ukrao 619 miliona evra, da je Marinika Tepić uzela od Velje Nevolje pet miliona evra“.

– To su sve laži i klevete, za koje možete da tužite, ali je druga stvar kada falsifikujete dokumenta i za to se dobija zatvorska kazna. Informacija da u Švajcarskoj posedujem četiri računa je takođe netačna. U pitanju je jedan račun koji je sto odsto u vlasništvu moje kompanije u Srbiji – kaže lider SSP.

Đilas se i po poslednji put obratio Aleksandru Vučiću.

– Prošle godine objavljeno je o meni 14.500 tekstova i laži, preko 40 dnevno. Optuživan sam da se radujem kad ljudi umiru od korone, da sam lopov, da samtukao svoju ženu, da pretvaram ljude u zombije, da proganjam Vučićevog sina, da novinari po mojoj narudžbini vode hajku na dete. Objavljivali su da mrzim Kosovo i da jedva čekam da se vratim na vlast i da kradem, da sam ukrao 619 miliona evra, da sam sto puta gori od državnog ubice i koljača Veljka Belivuka – naveo je Đilas.ucentar.rs 

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar