dobar predlog: Imena ulica dati po poznatim Kragujevčanima preminulim od korone!

Pokret Zajedno za Kragujevac smatra da bi trebalo pokrenuti inicijativu da ulice u gradu ponesu imena građana koji su svojim radom obeležili privredni, društveni, naučni ili kulturni život grada, a preminili zbog posledica kovida 19, kaže se u saopštenju.

-Naime, svedoci smo da je pandemija pokosila veliki broj Kragujevčana koji su svojim radom, svako u svojoj profesiji, značajno afirmisali Kragujevac na nacionalnom, ali i na međunarodnom planu. Pomenimo samo advokate Gorana Ivanovića, Dragoljuba Joksimovića i Ognjena Petrovića ili lekare Boru Evtova i Nikolu Maraša – sigurni smo da su zaslužili da neka od ulica u Kragujevcu ponese njihovo ime. Zbog toga će odbornici Pokreta Zajedno za Kragujevac takav predlog uputiti Skupštini grada Kragujevca, sa nadom da će i odbornici većine uvideti potrebu da se grad na ovaj način oduži zaslužnim Kragujevčanima-ističu u Zajedno za Kragujevac.

Inače, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić izjavio je da je pokrenuta inicijativa da se ulica Kod Grudnog, nazove po legendarnom doktoru Bori Evtovu.ucentar.rs 

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

8 Comments

 1. Kosta
  18/03/2021 - 12:52 pm

  Predlog je sulud. Zašto, onda, ne dati imena po onima koji su umrli, na primer, od srčanih oboljenja, moždanog udara, ili usled_starosti.

  Reply
  • 18/03/2021 - 3:28 pm

   Komentar ti je prostacki, izgleda da za sve pitate AV, a ocito sada niste dobili odobrenje!

   Reply
   • Kosta
    18/03/2021 - 7:28 pm

    Каве везе има АВ са коментаром?

    Reply
 2. Ivan
  18/03/2021 - 1:05 pm

  Ljudi, ne daju se imena ulica zato što je neko preminuo od korone nego zato što je zaslužio.
  To što je neko poznat iz ovih ili onih razloga ne znači da treba da dobije ulicu.

  Reply
 3. Milan
  18/03/2021 - 2:29 pm

  TREBA IM SE ODUZITI .IZGUBILI SU ZIVOTE USLED KORONE I NA SVOJIM RADNIM MESTIMA. I JESU ZASLUZNI Dobar predlog

  Reply
 4. Ivana
  18/03/2021 - 2:39 pm

  Dzigo predlog je odlican. Advokati bar do sada skoro da nemaju ulicu u Kragujevcu. Treba im se oduziti ovo je dobar predlog.
  Joksu sam licno poznavala bio je veliki covek.

  Reply
 5. Tatjana
  19/03/2021 - 12:41 am

  Ne zaboraviti i Dr Nataliju Lukic , prvog lekara neonatologa u Kragujevcu, koja je osnovala odeljenje neonatologije u KG. Za uzvrat, krajem 1970-ih, grad Kragujevac i kolege su joj smestile aferu o uzimanju kicmene srzi.
  NJOJ TREBA POSTHUMANON ODATI PRIZNANJE ZA SPASENE ZIVOTE BEBA.
  Ponosna cerka Tatjana

  Reply
 6. 19/03/2021 - 5:38 pm

  Gde je ulica za prvog vojnika na Kosovu dao zivot za ove sto su došli sa kupljenim diplomom. Olosi jedni unistili ste mi dete majku porodicu od98 ima postenih ljudi u opštini meni dala tadašnja vlada Srbije stan da placa

  Reply

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.