Ko radi u Kragujevcu- „Pekare Jevtić“, „Balkan“ i „Vega“

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

U dvodnevnoj patroli ulicama Kragujevca reporteri UCENTAR proveravali su ko od ugostieljskih objekata radi i pored mera Kriznog štaba Vlade Srbije- koje su jasne u delu šalterske prodaje. Gotovo sve kafane, restorani i kafići  poštuju mere.

U odluci Vlade Republike Srbije kaže se da „nije dozvoljena šalter prodaja hrane u restoranima, kao ni šalter prodaja kafe i pića u lokalima na šetalištima“.

Mere važe od srede, 17. marta do nedelje, 21. marta, saopštila je Vlada Srbije i navela da će biti na snazi mere kao i prethodnog vikenda. Zatvoreni su kafići, restorani, barovi, tržni centri, sve prodavnice (osim prodavnica prehrambene delatnosti), bioskopi, muzeji, galerije, kozmetički i frizerski saloni, saloni lepote, kladionice, kockarnice, dečje igraonice, teretane, vežbaonice, fitnes centri, bazeni, baloni za sport.

Iako decidirano nije pojašnjeno da li „prodavnice prehrambene delatnosti“ imaju prava na šaltersku prodaju i da li smeju prodavati -recimo kafu i sokove- ovo je svakako pitanje za komunalun inspekciju koja je prethodnih meseci sprovodila rigorozne kontrole i kažnjavala ugostitelje. Pored toga odluka Vlade nejasna je da li su pekare u stvari- prodavnice „prehrambene delatnosti“. Iako se o svemu ne može dati konačan sud, naši čitaoci slali su nam fotografije i video zapise, i tvrde da se ovako krše mere.

U svakom slučaju kod platoa „Robne kuće“ u Kragujevcu u objektu „Vege“  radi šalterska prodaja. Radi i šalter restorana „Balkan“ u Glavnoj ulici, dok  „Pekare Jevtić“ nesmetano rade u strogom centru grada kao i kod Parka.ucentar.rs 

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar