RECEPTI kroz POST- Musaka od bundeve

Iako postoji veliki broj onih koji se tokom Časnog posta pridržavaju strogih pravila, znamo da većina posti na „umereniji“ način. Jela koja predstavljamo namenjena su upravo njima jer je za podvig posta kakav se praktikuje u manastirima potrebno duhovno uzrastanje koje se stiče višegodišnjom praksom. Zato se, neka nam ne bude zamereno, držimo posnih jela pripremljenih na ulju.
MUSAKA OD BUNDEVE
Za ovaj specijalitet potrebno je:
– 1 kg bundeve
– 1/2 praziluka
– 1/2 šampinjona
– ulje
– peršun
– so, biber
PRIPREMA:
Bundevu izrezati na tanke listiće, posoliti i ostaviti da odstoji. Za to vreme na ulju izdinstati sitno seckani praziluk, dodati iseckane šampinjone i ostaviti na vatri dvadesetak minuta. Listove bundeve složiti u posudu i preko njih dodati praziluk i šampinjone. Postupak ponavljati dok ima materijala s tim što je važno da na završnom sloju budu listići bundeve. Ovako složenu musaku peći u rerni tridesetak minuta na srednjoj temperaturi. Pre serviranja posuti sitno seckanim peršunom.
Prijatno!

ucentar.rs foto: printskrin/fb

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.