odgovor dr Marka Ćulibrka KUMI dr MarijI Vranješ!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Javljam Vam se povodom teksta koji ste objavili na Vašem portalu UCENTAR, Majka upravnika zgrade u Kragujevcu gradi dva stana- na 10 spratu!  “ od 15.03.2021.godine  , sa željom da čitaoci portala čuju i drugu stranu priče .

U naslovu teksta napisano je da moja majka kao investitor gradi dva stana , a prava istina je da je moja petočlana porodica prethodnih godina živela u stanu od 34m2 na desetom spratu i da je na ovaj način dobijena samo još jedna prostorija od 25m2, a ne dva stana .Skoro svi stanari su isticali da je mojoj porodici to proširenje najneophodnije.

Tekst je napisan na osnovu tvrdnji koje je iznela M.V. ili  dr Marija Vraneš zaposlena kao lekar specijalista Službe za snabdevanje krvlјu i krvnim produktima KC Kragujevac.

Dr Mariju Vraneš znam 30 godina jer smo zajedno završili Medicinski fakultet u Kragujevcu i neku vrstu prijateljstva nastavili tako što je moja supruga krstila njenu ćerku i tako smo postali Kumovi.

Ja, Marko Ćulibrk po profesiji sam lekar koji već 20 godina radi u Medicinskoj školi u Kragujevcu kao nastavnik stručnih predmeta i veoma su me pogodile neke tvrdnje koje su narušile moj ugled kao osobe koja već toliko godina bez i jedne mrlje u svom radu , radi sa decom.

Na mestu Upravnika zgrade u kojoj živi majka dr Marije Vraneš , a ne ona jer ona živi u stanu koji se nalazi u naselju Bubanj izabran sam 2017 godine i drugi put u junu 2019.godine kada su 4 stanara tražili moju smenu , zbog pomenute gradnje, ali odlukom većine stanara sam i dalje na toj funkciji. Licenca za funkciju Upravnika zgrade koji je izabran iz redova stanara uopšte zakonski nije potrebna.

dr Marija Vraneš

Na početku svog izlaganja dr Marija Vraneš je rekla da se po saznanju da će radovi početi 15.04.2019.godine obratila više puta meni bezuspešno , i tako iznela neistinu. Prilikom prvog njenog obraćanja meni izneo sam joj činjenice pred majkom i njenim suprugom  i pokazao projekat da će sve ostati u gabaritima zgrade , a fekalna kanalizacija neće imati nikakve veze sa stanom koji koristi njena majka.

Tvrdnja Gradske uprave za urbanizam da se projekat nalazi kod njih samo u elektronskoj formi je tačna jer je to zakonska procedura.

Pre e početka gradnje obratio sam se pismenim putem majki dr Marije Vraneš da se o trošku investitora izmesti crevo klima uređaja koje se nalazi na zidu nove stambene jedinice , a ne iznad na ravnom krovu  kako je ona navela.

Kako nije htela da ni u trošku investitora dozvoli izmeštanje creva obratili smo se Osnovnom sudu u Kragujevcu koji je doneo 09.05.2019. odluku o izmeštanju creva. Nakon toga kako i dalje nije bilo uklonjeno 22.05.2019. Osnovni sud u Kragujevcu dao nalog  izvršiteljima i plaćanju kazne.

Pre početka radova neko od 4 stanara koji su bili protiv gradnje je promenio bravu na ulazu u zajedničku terasu da bi sprečio početak gradnje. A dr Marija Vraneš je navela da sam to ja uradio. Moja majka je tražila da joj se daju ključevi kako bi izašla na terasu. Gurajući vrata brava je popustila i odvalila se , a majka dr Marije Vraneš je u međuvremenu  pozvala policiju. Znači ovde je izneta još jedna od niza neistina kao i moja navodna izjava koja apsolutno nije tačna da postoje navodni problemi sa imovinsko – pravnim odnosima i da je to razlog za neizdavanje dozvole.

Dalje stavljena je sumnja na potpise i Ugovor iz 2012 godine što do sada nije dokazao ni jedan pravosudni organ. Napisano je da potpisi i Ugovor nisu overeni kod Javnog beležnika , a ta funkcija je počela da postoji tek od 09.2014.godine. Potpisi i Ugovor su overeni u Osnovnom sudu gde je tada i bilo predviđeno.

Građevinska dozvola je dobijena tek 17.01.2019. godine zbog problema sa dobijanjem i plaćanjem dva parking mesta za nove stambene jedinice i kada je to rešeno stekli su se uslovi za dobijanje Građevinske dozvole.

U međuvremenu svi uslovi koje je Gradska inspekcija tražila od nas su ispunjeni što je  i navedeno u izjavi glavnog građevinskog inspektora prilikom provere gradilišta, kao i u izveštaju u prošlom tekstu . Kontrola gradnje je bila skoro svakodnevna i vodilo se računa o bezbednosti od strane odgovarajuće inspekcije. Građevinski radovi su završeni u julu 2019. godine i nakon toga nikakvi radovi od strane Elektrošumadije.Energetike pa su dve stambene jedinice  i  dalje bez struje vode i grejanja i ne koriste se. Što znači da nisu izvođeni nikakvi radovi kako je navedeno u izjavi dr Marije Vraneš.

Dok je trajala gradnja sa regularno dobijenom građevinskom dozvolom dobijali smo konstantno telefonske pretnje , ispitivanja , poruke (što možete da vidite u prilogu od strane Kume dr Marije Vraneš), prećeno je izvođaču radova i svima koji su trebali da učestvuju u izgradnji. Lažna prijavljivanja komunalnoj policiji i policiji koji su desetak puta dolazili i svakog puta bez pravog razloga.

Majka upravnika zgrade u Kragujevcu gradi dva stana- na 10 spratu!

Pomenuto je oštećenje tri vozila , a radilo se o oštećenju jednog vozila ciglom koju mi nismo ni koristili prilikom gradnje,već samo Ytong blokove koji su bele boje , a ne crvene kao cigla koja je navodno oštetila automobil. Štetu je ipak odmah platio izvođač radova da nas više dr Marija Vraneš ne bi prijavljivala raznim inspekcijama, komunalnoj policiji….

Drugo oštenje fasade i to sa suprotne strane od gradnje se desilo godinu dana nakon završetka radova u avgustu 2020.godine i to je odmah sanirano , a ne za vreme gradnje kako je dotična navela.

dr Ćulibrk nam je prosledio poruku kume..

Gradska uprava za prostorno planiranje, urbanizam, izgradnju i zaštitu životne sredine. Odeljenje za objedinjenu proceduru, je rešenjem br. XVIII-3510-7/19 od 22.10.2019. godine, poništilo pravosnažno rešenje o građevinskoj dozvoli jer je u međuvremeno donesen propis o 2/3 podršci stanara i da investitori moraju biti vlasnici stanova da bi dobili Građevinsku dozvolu.

Nakon tog saznanja dobili smo ponovo 2/3 podršku stanara i potpise vlasnika stanova, svi investitori su vlasnici stanova u zgradi, na sednici održanoj  21.10.2019. i sklopljen je Ugovor sa Stambenom zajednicom 24.10.2019. i sve je to predato Upravnom sudu u Beogradu gde smo se žalili na rešenje o ukidanju dozvole dobijene 17.01.2019.godine.

Odluka Upravnog suda u Beogradu se i dalje čeka.

Iz svega goreg navednog i izveštaja Glavnog građevinskog inspektora od prošlog puta , nadam se da će vaši čitaoci videti da svaka priča ima dve strane i da se ovde ne radi ni o kakvom sukobu dr Marije Vraneš kao člana SNS – a , sa “Građevinsko – urbanističkom  mafijom” i preživljavanje pakla , već o nečemu sasvim drugom pa nek procene sami.

S Poštovanjem Vašim čitaocima

dr Marko Ćulibrkucentar.rs 

!!! Zapratite nas i na FB  najnovije vesti, događaji i afere iz Kragujevca i Šumadije na https://www.facebook.com/ucentarkg/
skinite našu android aplikaciju
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.nepes.ucentarr
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ostavi komentar