Vodič kroz post: dinstano povrće u paradajz sosu
Kao što smo najavili, nastavljamo sa predlozima za posnu ali bogatu i ukusnu trpezu u dane Časnog posta. Za danas predlažemo:
DINSTANO POVRĆE U PARADAJZ PIREU
Za pripremu ovog jela potrebno je:
– 300 gr bukovače
– 200 gr pirinča
– 300 gr brokolija
– 50 gr brašna
– 3 mlada luka
– manji koren celera
– šargarepa
– 20 gr paradajz pirea
– maslinovo ulje
– so, biber
Priprema:
U tiganju premazanom maslinovim uljem propržiti sitno seckani celer, šargarepu i mladi luk. Po ukusu dodati so i biber. Dodati pirinač i sitno seckani brokoli. Naliti vodu i poklopljeno peći dvadesetak minuta na 150 stepeni. Preostali deo pečurki, šargarepe, celera i mladog luka pržiti u tiganju. Dodati kašiku brašna, paradajz pire i 2 dl vode, posoliti i pobiberiti. Pržiti dok tečnost ne ispari.
Preporučujemo da posudu za serviranje ukrasite listovima zelene salate na koje poređate dinstano povrće. Nako što prelijte sosom iz tiganja ukrasite maslinama, kolutovima limuna, crvenom paprikom, rotkvicama…
PRIJATNO!
ucentar.rs